Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ανακοίνωση της οργάνωσης Λάρισας της Λαϊκής Ενότητας

Περίεργη κατάσταση τα χρόνια να περνούν, οι κυβερνήσεις να αλλάζουν και ο τίτλος στα κείμενα όσων αντιστέκονται να παραμένει ο ίδιος: Η συγκυβέρνηση βλάπτει σοβαρά την υγεία…

Γιατί αντίθετα με τις προσδοκίες που καλλιέργησε, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μένει προσηλωμένη στο δρόμο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ -ΛΑΟΣ, που άλλωστε είναι ο δρόμος που οι «θεσμοί» επέλεξαν για μας. Είναι ο δρόμος της διάλυσης της δημόσιας υγείας από τη μία και της αύξησης της κερδοφορίας των ιδιωτικών ομίλων.

Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργείου Υγείας δεν μπορούν να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα: τις προκρούστειες περικοπές δαπανών για την Δημόσια Υγεία, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού.

Η χρηματοδότηση του ΕΣΥ είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ. Το 2015 μόνον συνταξιοδοτήθηκαν 2500 υγειονομικοί. Συνολικά στην τριετία συνταξιοδοτήθηκαν 13.500 υγειονομικοί. Οι συνολικές ελλείψεις υπολογίζονται σε τουλάχιστον 30.000 άτομα.

Η υποκριτική απάντηση στην κατάσταση είναι ότι «στεναχωριούνται» και «καταλαβαίνουν» τα προβλήματα αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι ν’αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων στην Ε.Ε.!!! Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας προς έκπληξη όλων την προηγούμενη Παρασκευή 3/6/2016 στο αμφιθέατρο του Γ.Ν.Λάρισας είπε: «δεν μπορούμε να νομοθετούμε πια κατά το δοκούν, όλα είναι υπό την προϋπόθεση της έγκρισης των θεσμών…»

Η πραγματική απάντηση λοιπόν είναι ότι έχουν υποταχθεί χωρίς δισταγμό πια στις προθέσεις των δανειστών που δεν είναι άλλες από τη δημιουργία ενός συρρικνωμένου και χαμηλής ποιότητας δημόσιου τομέα υγείας για το λαό και την «ανάπτυξη» ενός κερδοφόρου ιδιωτικού τομέα υγείας.

Οι υγειονομικοί αντιστέκονται και απεργούν αύριο 8/6/2016 διεκδικώντας αύξηση της χρηματοδότησης και μαζικές προσλήψεις προσωπικού για ένα δημόσιο σύστημα υγείας με ποιοτικές υπηρεσίες για όλους.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και συμπαραστέκεται με όλες της τις δυνάμεις στις κινητοποιήσεις με την υπενθύμιση ότι πραγματικές αλλαγές προς όφελος του λαού μπορούν να γίνουν μόνο με ρήξη με τις επιλογές της Ε.Ε. και χάραξη εθνικής στρατηγικής για την ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ