ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ο Ι.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών του δημόσιου τομέα (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, ΠΕΔΥ) και των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, που ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη 8-6-2016.

“Οι δημόσιες δομές υγείας (πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες) μαστίζονται αυτή την στιγμή από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, με αποτέλεσμα οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και φάρμακα να αποτελούν πλέον άμεσο κίνδυνο για την υγεία των ασθενών.

Την ίδια ώρα ο ΕΟΠΥΥ, έχει κηρύξει στάση πληρωμών, οδηγώντας στην επαγγελματική και οικονομική εξαθλίωση τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, τα εργαστήρια και τις κλινικές, που παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες και προσπαθούν να επιβιώσουν.

Όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν στο χώρο της υγείας οδηγούν στην υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και στην μετανάστευση κυρίως νέων γιατρών, στερώντας από την χώρα μας το πιο παραγωγικό και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό”, αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ