ΣΒΗΣΤΗΚΕ Η ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΝΙΑ

Σβήστηκε τελικά το απόγευμα και αφού δυστυχώς πρόλαβε να καταστρέψει ολοσχερώς τη μία πτέρυγα του ξενοδοχείου, η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πύργος Μαντάνια», στην περιοχή Ασπροποτάμου Καλαμπάκας.

mantania1Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες από ολόκληρη τη Θεσσαλία επιχείρησαν στο σημείο λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι, καταφέρνοντας αρχικά να περιορίσουν τη φωτιά μακριά από την πτέρυγα των δωματίων, πριν τη σβήσουν μετά από ένα δίωρο περίπου.

Σύμφωνα με τις πρώτες συγκεχυμένες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, από το λόμπι ή την κουζίνα του ξενοδοχείου, ενώ γρήγορα και λόγω των ξύλινων κατασκευών και επενδύσεων επεκτάθηκε σε μπαρ, καφέ, εστιατόριο, κελάρια και λοιπές υποδομές, προκαλώντας τεράστιες ζημιές, καθώς και την κατάρρευση μέρους της σκεπής του ξενοδοχείου.

Σοκαρισμένοι οι ιδιοκτήτες αλλά και κάτοικοι της περιοχής από τη μεγάλη καταστροφή που έπληξε καίρια και τον τουρισμό της περιοχής, ενώ στο ξενοδοχείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για το φόβο τυχόν αναζωπύρωσης μικροεστιών, παρουσία του διοικητή της Π.Υ Τρικάλων αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μιχαλάκη.

Σχετική προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, ενώ ευχής έργο είναι το γεγονός πως η φωτιά περιορίστηκε σημαντικά πριν φτάσει στη δεξαμενή αερίου και το λεβητοστάσιο του συγκροτήματος, με απρόοπτη και ίσως ακόμη χειρότερη εξέλιξη και για τη δασώδη έκταση της γύρω περιοχής.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Trikalavoice

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ