ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΛΩΣΗ ΟΣΔΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΛΙΣ 4 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη η χορήγηση παράτασης λίγων εβδομάδων

Εκτός ενισχύσεων και χωρίς δικαιώματα κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα, αφού θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι στις ελάχιστες ημέρες που απομένουν μέχρι να κλείσει το σύστημα είναι αδύνατο να γίνουν οι χιλιάδες δηλώσεις που δεν έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία τουλάχιστον οι μισοί αγρότες δεν έχουν κάνει δηλώσεις ΟΣΔΕ σε όλη τη χώρα και φυσικά και στο νομό Λάρισας και είναι αμφίβολο πόσοι από αυτούς μέσα στις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες, μέχρι τη 15η Ιουνίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία, θα μπορέσουν να τις υποβάλουν.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερα συνεργεία σε σχέση με πέρυσι όσοι γνωρίζουν εκ των έσω το μηχανισμό των δηλώσεων σημειώνουν ότι τουλάχιστον ένα 70% των αγροτών που δεν έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα δηλώσεις δεν θα μπορέσουν να τις υποβάλουν μέχρι και την Τετάρτη.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι η εποχή των δηλώσεων συμπίπτει με την έξαρση των αγροτικών εργασιών με πολλούς αγρότες να είναι στα αλωνίσματα, άλλοι στη συγκομιδή φρούτων και άλλοι σε επείγουσες καλλεεργητικές εργασίες γεγονός που δυσκολεύει την προσπάθειά τους να ανταποκριθούν και στο θέμα των δηλώσεων.

Αν δεν δοθεί παράταση κάποιων εβδομάδων είναι αδύνατον να γίνουν οι δηλώσεις που απομένουν σημειώνουν αγροτοσυνδικαλιστές που καλούν την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα ώστε να μη χρειαστεί να πληρώσουν οι αγρότες ποινές ή να μείνουν χωρίς δικαιώματα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ