ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Βράβευση του Δήμου Φαρσάλων, το Σάββατο 4 – 6 – 2016, στη Ρόδο από τον περιβαλλοντικό οργανισμό ECOCITY κατά την τελετή απονομής των βραβείων περιβαλλοντικής ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016, που διοργανώθηκε για δωδέκατη συνεχή χρονιά και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά εκτός Αττικής.

 

Συνολικά απονεμήθηκαν 27 βραβεία, τα οποία συνοδεύτηκαν με αγαλματίδιο “από τα κεράσματα της θάλασσας”, που δημιούργησε ο Ροδίτης γλύπτης και κεραμίστας Κώστας Νεοφύτου.

Στην κατηγορία βράβευσης Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα βραβεία αποδόθηκαν σε τέσσερις Δήμους και μία Περιφέρεια και συγκεκριμένα στους Δήμους Πειραιά, Ορεστιάδας, Αλοννήσου και Φαρσάλων, αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στον Δήμο Φαρσάλωναπονεμήθηκε το βραβείο Περιβαλλοντικής Επένδυσης, για τις επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε έξι σχολικές μονάδες, τους δύο παιδικούς σταθμούς και το κλειστό γυμναστήριο, που υλοποιήθηκαν με πιστώσεις ΕΣΠΑ και δύο εργολαβίες κατά το χρονικό διάστημα 2013 η πρώτη και το 2015 η δεύτερη.

Τον Δήμο εκπρόσωπησε κατά την τελετή ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, ο οποίος κατά την απονομή δήλωσε “την απόλυτη ικανοποίησή του που το σημαντικό έργο που επιτελείται στον Δήμο τυγχάνει αναγνώρισης σε πανελλαδικό επίπεδο και μάλιστα με έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτηρίων με εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων αλλά και διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης”.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Ροδίων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

oikopolis5

oikopolis6

oikopolis8

oikopolis10

oikopolis11

oikopolis13

 

oikopolis3

oikopolis4

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com