ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑμεΑ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Ολοκληρώθηκε το έργο  “εφαρμογή συστήματος υποδομής βασικού εξοπλισμού ΑμεΑ με την εγκατάσταση  στις παραλίες του Δήμου Τεμπών”  μετά και την τοποθέτηση του παραπάνω συστήματος σε τρεις παραλίες του Δήμου Τεμπών.  Η προμήθεια του συστήματος αυτού ανέρχεται σε προϋπολογισμό 104.475,34 € το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο

paral2 paral3το Πρόγραμμα Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015. Αφορά την προμήθεια ειδικών πολυεστερικών διαδρόμων για την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην παραλία, επίσης τρεις χημικές τουαλέτες για ΑμεΑ,  τρεις κάδους απορριμμάτων για ΑμεΑ και τρία καροτσάκια για την πρόσβαση στην παραλία αλλά και με τη δυνατότητα τα ΑμεΑ να μπορούν να μπουν στη θάλασσα με αυτά τα ειδικά καροτσάκια και να κολυμπήσουν.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης κ.Κώστας Αγοραστός , ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, περιφερειακοί σύμβουλοι ,αντιδήμαρχοι  ,δημοτικοί σύμβουλοι ,πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Η μελέτη και ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός υλοποιήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τεμπών και προμηθευτής είναι η εταιρία ΣΥΔΙΑΠ ΑΕ με εκπρόσωπο τον κ. Αθανάσιο Βλάχο.

Το επόμενο διάστημα θα παραδοθούνε και ασφαλτωμένοι δρόμοι εντός του παραλιακού οικισμού που θα βοηθήσουν στην μετακίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες .

Ικανοποιημένος δήλωσε για το συγκεκριμένο έργο τόσο και ο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αλλά και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος που δήλωσε:

Η πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία είναι δικαίωμα, είναι πολιτισμός.

paral1Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στα  παράλια του Δήμου μας  την πρωτοποριακή κατασκευή  που δίνει την δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να μπαίνουν εύκολα στη θάλασσα και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Η κύρια ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι .

Η Δημοτική Αρχή  για ακόμη μια φορά δείχνει με πράξεις την ευαισθησία της στις ανάγκες πρόσβασης των ΑμεΑ στην παραλία.

Οι προσβάσιμες παραλίες στο Δήμο μας  μπορούν να αναδείξουν την περιοχή μας σε τουριστικό προορισμό για τα ΑμεΑ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com