ΗΡΘΕ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η Ξ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ!

Προφανώς… μπερδεμένο το ρεπορτάζ της σελίδας για την ενδιαφέρουσα εκδήλωση της «Διεξόδου» και του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας με θέμα την επανένταξη των κρατουμένων, καθώς η κεντρική ομιλήτριά της κ. Ξ. Δημητρίου κατέφτασε ως Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου στη Λάρισα, για να αναχωρήσει ως Εισαγγελέας από την πόλη!

«Τι να πω, προφανώς η Λάρισα είναι η τυχερή μου πόλη!», ήταν η πρώτη μάλλον αμήχανη αντίδραση της εισαγγελικής λειτουργού, που δεν έκρυβε τη χαρά της καθώς οι πρώτες ευχές ακούστηκαν στην αίθουσα.

Η κ. Ξένη Δημητρίου διαδέχεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου την κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, ενώ έμαθε τα… ευχάριστα κατά την επίσκεψή της στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας.

«Όχι πάντως πως θα αλλάξει κάτι, άλλωστε εισαγγελέας ήμουν, εισαγγελέας θα μείνω. Μετά από 38 χρόνια δεν περιμένω το 39ο για να δουλέψω διαφορετικά», κατέληξε απευθυνόμενη στο ακροατήριο της εκδήλωσης η κ. Δημητρίου, πλέκοντας και το εγκώμιο της Λάρισας αφού εκτός από «τυχερή» τη χαρακτήρισε «πόλη που της δίνει δύναμη, με ανθρώπους που είναι πάντα ανοιχτοί σε προκλήσεις».

Όσο για τον πρόεδρο του ΔΣΛ Δ. Κατσαρό γέλαγαν και τα… μουστάκια του με την ευχάριστη εξέλιξη, αφού όπως τόνισε και στο σύντομο χαιρετισμό του «το εξαιρετικά σημαντικό γεγονός της επιλογής της κ. Δημητρίου στο ύπατο αξίωμα της ελληνικής δικαιοσύνης προσδίδει λαμπρότητα και κύρος και στην εκδήλωση».

Σιδεροκέφαλη!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ