ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 1ου ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την καθιερωμένη ετήσια εκπαιδευτική εκδρομή του πραγματοποίησε και φέτος το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας το Σάββατο 4 Ιουνίου στα σημαντικότερα ιστορικά και πολιτισμικά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Όπως συνήθως, οι εκπαιδευόμενοι και των δύο επιπέδων προετοιμάστηκαν αρκετό καιρό πριν στο σχολείο για την εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη.

Συγκεκριμένα είχαν την ευκαιρία να  ασχοληθούν με την μακρόχρονη ιστορία της μακεδονικής, βυζαντινής, οθωμανικής και νεοελληνικής Θεσσαλονίκης και να γνωρίσουν μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος της πόλης που συνδέονται με τους ιστορικούς της σταθμούς. Κατά την επίσκεψή τους στην πόλη, γνώρισαν τα βυζαντινά τείχη της πόλης και οι ίδιοι παρουσίασαν στους συνεκπαιδευόμενούς τους το Γαλεριανό Συγκρότημα (κτίριο της Ροτόντας, την Θριαμβική Αψίδα – Καμάρα, τα Ανάκτορα, το Οκτάγωνο και τον Ιππόδρομο). Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το ναό της Αγίας Σοφίας και τέλος τον Λευκό Πύργο.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας  για την επόμενη σχολική χρονιά και όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν μπορούν να απευθύνονται για εγγραφές από 16.30 μ.μ. μέχρι 20.30 μ.μ. στο διδακτήριο του 5ου Λυκείου Λάρισας (Ιουστινιανού και Κομνηνών), όπου στεγάζεται το σχολείο. Το τηλέφωνο του σχολείου είναι: 2410 670950. Όσοι είναι ενήλικες πάνω από 18 ετών και δεν έχουν Απολυτήριο Γυμνασίου δίνεται τώρα μια δεύτερη ευκαιρία να το αποκτήσουν. Η φοίτηση διαρκεί μόνο δυο χρόνια και εφαρμόζεται ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ενήλικων εκπαιδευομένων.

Στο Σχολείο αυτό οι εκπαιδευόμενοι δεν αποκτούν μόνο γνώσεις αλλά και κοινωνικές δεξιότητες όπως αυτές της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της επίλυσης προβλημάτων κ.λπ. Επίσης υποστηρίζονται στη μαθησιακή τους πορεία από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του ΣΔΕ, έναν καινοτόμο θεσμό που περιλαμβάνει έναν σύμβουλο ψυχολόγο και έναν σύμβουλο σταδιοδρομίας για κάθε Σχολείο..

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ