«ΤΑ’ ΧΩΣΕ» ΓΙΑ 13Ο ΚΑΙ 14Ο ΜΙΣΘΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΘΕΒ!

Με επίκεντρο την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις επιχειρήσεις σε τοπικό επίπεδο τοποθετήθηκε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο νέος πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης.

Με δεδομένη την απουσία ρευστότητας και περιγράφοντας μια ζοφερή εικόνα σε τοπικό επίπεδο με λουκέτα και απολύσεις ο κ. Νταβέλης δεν δίστασε να βάλλει κατά πάντων αναφορικά με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.

«Πρόκειται για χρήματα απαραίτητα τόσο για την κοινωνία, όσο και για την ίδια την οικονομία της χώρας», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση, με τον πρόεδρο του ΣΘΕΒ να κρατά τα… μπόσικα στο θέμα των ενδεχόμενων αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο.

«Σίγουρα ο συνδικαλισμός θα πρέπει να προωθεί την ελευθερία της συνείδησης, ωστόσο δεν μπορεί ο εκάστοτε συνδικαλιστής ή ακόμη και συνδικαλιστικός φορέας να διακόπτει την κοινωνική ομαλότητα», τόνισε με νόημα, πριν συμπληρώσει πάντως πως «το σύμφωνο συμβίωσης με τους εργαζόμενους έχει ήδη βρεθεί».

Να αναμένουμε απάντηση για τον περίφημο «κακώς νοούμενο συνδικαλισμό», από πιο αρμόδια χείλη;

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ