ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΩΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΜΥΡΤΩ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ!!!

H μάνα της Μυρτούς, της έφηβης που πριν 4 χρόνια συγκλόνισε το πανελλήνιο απευθύνει έκκληση να αποδεσμευτούν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω δωρεών για το παιδί της, ώστε να καταφέρει να διαμορφώσει το σπίτι της κατάλληλα για να ενώσει και πάλι την οικογένεια της.

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε πριν 4 χρόνια στην Πάρο, όταν η κόρη της, η Μυρτώ έπεσε θύμα βάναυσης κακοποίησης που έκτοτε την κατέστησε τετραπληγική, εξιστόρησε η μητέρα της Μαίρη Κοτρώτσου. Η ζωή της άλλαξε, το παιδί της άγγιξε τον θάνατο…

“Δεν την αναγνώρισα όταν την είδα” λέει στη συγκλονιστική της αφήγηση. Δεν ήταν άνθρωπος αυτός της έλιωσε το κεφάλι, δεν μπορώ να το ξεχάσω. Πάντα θα ανατριχιάζω, πάντα θα τρελαίνομαι, λέει μιλώντας για τον καταδικασμένο σε ισόβια εργάτη από το Πακιστάν που βρίσκεται στη φυλακή για την επίθεση σε βάρος του παιδιού της.

Η Μυρτώ 4 χρόνια μετά εξακολουθεί να φιλοξενείται στο κέντρο αποκατάστασης ANIMUS στη Λάρισα.

“Η Μυρτώ δεν τρώει, δεν μιλάει, δεν περπατάει αλλά καταλαβαίνει τα πάντα”, είπε η μητέρα της μιλώντας στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια. “Πάντα θα πιστεύω σε ένα θαύμα”

“Είχα ένα παιδί άρρωστο που πέθανε, η Μυρτώ όμως γεννήθηκε υγιής και κάποιος της το στέρησε. Ελπίζω να γίνει λίγο καλύτερα. Πώς θα ζήσει η Μυρτώ αν εγώ φύγω από τη ζωή”, αναρωτιέται η μητέρας της, που ονειρεύεται καλύτερες μέρες.

Όταν η ιστορία της Μυρτούς συγκλόνισε το πανελλήνιο, απλοί πολίτες συγκέντρωσαν χρήματα για να βοηθήσουν την οικογένεια. Τα χρήματα αυτά όμως από τις δωρεές του κόσμου παραμένουν δεσμευμένα στον τραπεζικό λογαριασμό. Η Μαίρη Κοτρώτσου ζητά να μπορέσει με επίβλεψη από το κράτος να διαχειριστεί το ποσό που έχει συγκεντρωθεί προκειμένου να καταφέρει να διαμορφώσει το σπίτι της στην Αθήνα, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί σε αυτό η Μυρτώ για να μπορέσει να την πάρει κοντά της.

“Το κράτος είναι ανύπαρκτο” λέει η Μαίρη Κοτρώτσου. Έχουν δικαιώματα μόνο οι θύτες και όχι τα θύματα… προσθέτει

Θα χρειαστεί ένα ασανσέρ, αλλά και ράμπα και άλλες προσαρμογές προκειμένου το σπίτι της οικογένειας να γίνει λειτουργικό για ένα άτομο με αναπηρία όπως η Μυρτώ.

Ο νόμος ωστόσο δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, καθώς όπως ορίζει τα χρήματα από δωρέες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη νοσηλεία, τη θεραπεία και την αποκατάσταση του ασθενούς, και έτσι δεν μπορεί να αποδεσμεύσει το ποσό που χρειάζεται για τις εργασίες στο σπίτι της.

Η μάνα της Μυρτούς ζητά η 19χρονη σήμερα κόρη της να καταφέρει να βρεθεί και πάλι στο περιβάλλον που γεννήθηκε και μεγάλωσε μαζί με τα συγγενικά της πρόσωπα και τους ανθρώπους που την αγαπούν.

“Η απόσταση Αθήνα – Λάρισα είναι πολύ μεγάλη για να τη διανύει κανείς μια φορά τη βδομάδα”. Η Μαίρη Κοτρώτσου έχει μια ακόμη κόρη, μεγαλύτερη από τη Μυρτώ, που σπουδάζει στην Αθήνα.Σκοπός της είναι να καταφέρει να ενώσει την οικογένεια της.

“Το κράτος αρνείται να αλλάξει τον νόμο ή να πάρει μια απόφαση προκειμένου να δοθεί μια λύση” λέει οργισμένη η μάνα της Μυρτούς.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Αλέξης Κούγιας επικοινώνησε με το κοντρόλ και προσφέρθηκε να αναλάβει την υπόθεση ενω εργολάβοι κατασκευαστικών εταιριών θέλησαν να προσφέρουν εργασίες δωρεάν στην οικογένεια ώστε να λυθεί το πρόβλημα και η Μυρτώ να επιστρέψει στην Αθήνα.

Δείτε τα βίντεο από την εκπομπή:

newsit.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ