ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ

Τα χορευτικά  του Συλλόγου  των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ” συνεχίζοντας τις ωραίες εμφανίσεις τους παρουσίασαν τραγουδώντας και χορεύοντας  έθιμα από διάφορες περιοχές, το Σάββατο στην Πλατεία Ευαγγελισμού Ελασσόνας, προσκαλεσμένοι από το ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

EYAGG1 EYAGG3ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, στην εκδήλωση με θέμα: «Ο πολιτισμός και οι αρχαίοι λαοί της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας».       

Οι χορευτές και η χοροδιδάσκαλος κ. Ελένη Φλίκα  ενθουσίασαν και χειροκροτήθηκαν θερμά για την πρωτοτυπία της παρουσίασης , έδωσαν ένα  ξεχωριστό χρώμα και τόνο στην ατμόσφαιρα. Το πρόγραμμα που παρουσίασαν οι χορευτές του Συλλόγου ήταν :

1.Εισαγωγή με συρτό

2.Το έθιμο της χελιδόνας.

3.Περπερούνα

4.Δώ στης Παναγιάς τα δέντρα.

5.Λαζαρίνες έρχονται.

6.Ήρθε ο Λάζαρος.

7.Γαλάζιος Πετεινός.

Οι τέσσερις πρώτοι χοροί είναι από την περιοχή της Κοζάνης, ενώ οι υπόλοιποι από το Ρουμλούκι.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη ο Μορφωτικός Σύλλογος Ευαγγελισμού, με χορούς της Μακεδονίας, το Κέντρο Τέχνης, Λόγου και Κοινωνικής Δράσης επ. Ελασσόνας, με χορούς της Θεσσαλίας και η Ποντιακή Παρέα Ελασσόνας «Το Παρακάθ’», με  αυθεντικούς χορούς του Πόντου.

Εισηγήσεις στην εκδήλωση παρουσίασαν οι:

Κονταξής Κώστας, καθηγητής Λαογραφίας του Παν/μίου Δυτ. Μακεδονίας με θέμα: «Αινιάνες, ο αρχαιότερος λαός της Ποταμιάς»

Μπούμπας Σπύρος, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, με θέμα: «Aρχαίες πολίχνες της Ποταμιάς: Χυρετίαι, Μύλαι, Ερεικίνιο και Μάλλοια, καθώς και Μονδαία». 

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Δρ. Κώστας Σαχινίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ