ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

Ο Δήμος Τυρνάβου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο την 1η Γιορτή Γεωργο-Κτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι. Η διοργάνωση έγινε σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Αργυροπουλίου – Λυγαριάς, τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αργυροπουλίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρβαντοβλάχων Αργυροπουλίου, το Σύλλογο Γυναικών Αργυροπουλίου

γιορτη2 γιορτη1 γιορτη4

GIORTHγιορτη5 γιορτη3 γιορτη6και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Αργυροπουλίου.

Το Σάββατο στο πλαίσιο της γιορτής πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αργυροπουλίου ημερίδα με θέματα Γεωργίας – Κτηνοτροφίας αλλα και πρακτικές οδηγίες ελαιοκομίας.

Εισηγήσεις παρουσίασαν οι κ.κ. Νικόλας Ευ. Κουτίνας (Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Τεχνολογίας Γεωπονίας ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) και Βασίλειος Κανούλας, Κτηνίατρος.

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στην Περιοχή Μάτι Τυρνάβου όπου παρουσιάστηκαν δρώμενα της κτηνοτροφικής ζωής όπως κούρεμα αρνιών, τυροκόμηση και Παρασκευή παραδοσιακού γιαουρτιού.

Στη συνέχεια υπήρξαν χαιρετισμοί και ομιλίες και η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι στο οποίο παρουσιάστηκαν χοροί και τραγούδια από συλλόγους της περιοχής και σερβιρίστηκαν εδέσματα της τοπικής κουζίνας

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης τόνισε ότι «το Αργυροπούλι, όπως και τα άλλα χωριά του Δήμου, κατέχουν σημαντική θέση στη Θεσσαλία με τα κτηνοτροφικά και αγροτικά προϊόντα που παράγουν. Πρόκειται για το 20% της παραγωγής της Θεσσαλίας. Τα προϊόντα αυτά είναι ποιοτικά και ενισχύουν τόσο την τοπική όσο και την εθνική οικονομία. Η γιορτή αυτή έχει να προστεθεί στην γιορτή κρασιού και ανθοκομικής στον Αμπελώνα, αχλαδιού στα Πλατανούλια και θα δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για προβάλλουμε αυτά που παράγει η περιοχή μας».

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Κώστας Μπαργιώτας (Ποτάμι)και Γεώργιος Κατσιαντώνης (Ένωση Κεντρώων), αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεώργιος Κατσιαντώνης τόνισε τα εξής: «Η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι ο πλούτος της Ελλάδας και τα…όπλα μας για ανάπτυξη.Πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβουν όλοι αυτοί που κυβερνούν αυτή τη χώρα.Τους καλώ λοιπόν να έρθουν εδώ και να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα.Σήμερα είδα μια γιορτή όπου αναδείχτηκε ο πολιτισμός και η συνεργασία…αλλά και τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων.Μακάρι όλο αυτόο που έγινε εδώ…να το δούμε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας».

Στο χώρο της γιορτής λειτούργησε έκθεση τοπικών αγροτικών & κτηνοτροφικών προϊόντων.

kats

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ