Θ. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, Η ΔΗΜΑΡ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ

Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και τα εσωκομματικά της «Συμπαράταξης» με στόχο τη συσπείρωση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς απασχόλησαν σειρά επαφών που είχε τη Δευτέρα στη Λάρισα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε το γειτονικό Βόλο, ενώ αύριο θα έχει επαφές και στην Καρδίτσα.

«Χρειάζεται ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με πυλώνα την αγροτική ανάπτυξη για να βγούμε από την κρίση», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, αναφερόμενος παράλληλα στο ρόλο της Κεντροαριστεράς και της «Συμπαράταξης», από την οποία «μια μουδιασμένη κοινωνία περιμένει πρωτοβουλίες και συσπείρωση, που πρέπει να γίνουν με γοργά βήματα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του paidis.com και σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ στο θέμα των εκλογών τόνισε πως ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά μια αποτελεσματική πολιτική μέσα από μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας και συνεργασιών, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να σοβαρευτεί και να παίξει το ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση, δίχως να αποφεύγει τη συζήτηση τροπολογιών για τις off shore εταιρείες».

«Το απαράδεκτο μπόνους των 50 εδρών από το 2009 και μετά δεν έδωσε αυτοδυναμία, δείγμα πως η κοινωνία θέλει να περάσουμε σε κυβερνήσεις συνεργασιών, και ας αφήσουν κάποιοι στην άκρη τις σκέψεις περί αυτοδυναμίας», κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος, ενώ αναφορικά με τον εκλογικό νόμο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκρινε απαραίτητη τη συνταγματική αναθεώρηση, τασσόμενος υπέρ ενός συστήματος απλής αναλογικής, πρόταση που θα κατατεθεί στα θεσμικά όργανα, προσέχοντας πάντα «να μην καταλήξουμε σε μια μορφή δυαρχίας».

Από τα πυρά του κ. Θεοχαρόπουλου δεν ξέφυγε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να υπογραμμίζει πως «δεν είναι τρόπος αυτός να πολιτεύεται μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται Αριστερή», ενώ, όσον αφορά στα εσωκομματικά, τέλη Ιουνίου αναμένονται οι προτάσεις στην επιτροπή διαλόγου, προκειμένου όλοι μαζί να προχωρήσουν στο στόχο «που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μιας σοσιαλδημοκρατικής παράταξης που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ