ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤ’ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

Πληθαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι περιπτώσεις λογαριασμών της ΔΕΥΑΛ που φτάνουν στους καταναλωτές με την ένδειξη «κατ’ εκτίμηση», προκαλώντας παράπονα αλλά και απορίες.

«Τι θα πει κατ’ εκτίμηση και εν πάση περιπτώσει δεν υπάρχουν συνεργεία για τη μέτρηση των ρολογιών;», αναρωτήθηκε καταναλωτής απευθυνόμενος στη σελίδα, με τον ίδιο να επισημαίνει πως όλως παραδόξως το «κατ’ εκτίμηση» έφερε και αυξημένο, έστω και κατά 2-3 ευρώ, το λογαριασμό του!

«Αυτό πάλι πως το εξηγείς, όταν όλες οι προηγούμενες μετρήσεις έδειχναν λιγότερη κατανάλωση η… εκτίμηση να οδηγεί σε αύξηση;», έκλεισε με την απορία ο συνομιλητής μας.

Ενας άλλος επεσήμανε ότι ο κατ΄εκτίμηση λογαριασμός είναι μικρότερος και ο ίδιος φοβάται ότι ο επόμενος που θα γίνει με μέτρηση θα είναι “φοσκωμένος” λόγω καλοκαιριού με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στην εξόφλησή του.

“Αν τον Σεπτέμβριο μου ζητήσουν τα διπλάσια από αυτά που πληρώνω, που θα τα βρω, όταν θα πρέπει να στείλω τα παιδιά στο σχολείο ή και να προμηθευτώ καύσιμη ύλη για το χειμώνα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από τη ΔΕΥΑΛ πάντως δια στόματος του αντιπροέδρου Θ. Καφφέ, υποστηρίζουν ότι λόγω αδειών προσωπικού, μια φορά το χρόνο στέλνονται κατ΄εκτίμηση οι λογαριασμοί που, όπως υποστηρίζει εκδίδονται βάσει ιστορικών στοιχείων και κατά συνέπεια δεν πέφτουν έξω.

Πάντως επισημαίνει ότι όποιος θέλει ακόμη και τώρα μπορεί να ζητήσει να γίνει μέτρηση στο ρολόι του.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ