ΖΕΥΓΑΡΙ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤ!

«Καμπάνα» για ζευγάρι Λαρισαίων που δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου από δικαστήριο των Τρικάλων, για απάτες εις βάρος καταστηματαρχών στη γειτονική πόλη.

Το ζευγάρι παριστάνοντας τους ελεγκτές του ΕΦΕΤ «δραστηριοποιήθηκε» το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Τρίκαλα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, εξαπατώντας κυρίως ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τους οποίους και αποσπούσε χρηματικά ποσά για δήθεν παραβάσεις, τις οποίες και θα… τακτοποιούσε!

Η δράση που ανέπτυξαν οι Λαρισαίοι ελεγκτές-μαϊμού τόσο στην πόλη των Τρικάλων, όσο και σε κοινότητες της ευρύτερης περιοχής ήταν τέτοια, που οδήγησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την αρμόδια Π.Ε. Τρικάλων στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης έπειτα από δεκάδες καταγγελίες που έγιναν, σύμφωνα με την οποία «οι επιχειρήσεις που μπορεί να δεχθούν οποιονδήποτε έλεγχο από φερόμενους ως ελεγκτές θα πρέπει να ζητούν το ονοματεπώνυμο, τον κωδικό ελεγκτή και την ταυτότητα του προσώπου που τους επισκέπτεται».

Οι… ευφάνταστοι απατεώνες που δήλωσαν στο δικαστήριο εκπαιδευτικοί, απέδωσαν τις πράξεις τους «σε ανάγκες λόγω κρίσης», δίχως όμως να καταφέρουν να πείσουν την έδρα, που τους καταδίκασε σε 33 μήνες φυλάκιση τον καθένα, ποινή εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα για τον άντρα και 20 ευρώ την ημέρα για τη γυναίκα αντίστοιχα.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ