ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Η πρωτοφανής και προκλητική παρέμβαση ομάδας χρυσαυγιτών που τριγυρίζουν από δήμο σε δήμο το τελευταίο διάστημα παραπέμποντας σε συμπεριφορές και ενέργειες άλλων εποχών, χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τεμπών, αφού εντελώς απροκάλυπτα κάποιοι από την ομάδα,

επιτέθηκαν στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρ. Μπίκα.

Ευτυχώς επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και δεν είχαμε σσυγκρούσεις και επεισόδια.

Από εκεί και πέρα σε αυτή καθ΄αυτή τη συνεδρίαση ο δήμαρχος αφού εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη δυσφορία του για την απόφαση της κυβέρνησης να δράσει εν κρυπτώ, κάλεσε την πολιτεία να διασφαλίσει την ασφάλεια των δημοτών και των περιουσιών τους επισημαίνοντας ότι ο δήμος μπορεί να δεχθεί την προσωρινή παραμoνή των προσφύγων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί να γίνει το Κυψελοχώρι μόνιμη δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Εν τω μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας κ. Βίτσας απαντώντας στην επιστολή του δημάρχου  ανέφερε τα εξής:

“Αγαπητέ Δήμαρχε,

Κατόπιν της από 09 Ιουνίου 16 επιστολής σας θέλω να σας τονίσω, ότι αναγνωρίζω την ευαισθησία και αλληλεγγύη που δείχνετε στην επίλυση του προσφυγικού ζητήματος, γι’  αυτό απόρησα με τα αναγραφόμενα σ’ αυτή.

Όσο αφορά της ανησυχίες σας, θα ήθελα να σας γνωρίσω τα παρακάτω:

  • Ως ΕΔ γνωρίζουμε καλύτερα απ’ όλους το χώρο της προσωρινής φιλοξενίας και είναι πλήρως ασφαλής και για την περιοχή και για τους κατοίκους και για τους πρόσφυγες.
  • Το πρόβλημα ύδρευσης θα αντιμετωπιστεί με μέριμνα των ΕΔ.
  • Η έλλειψη συγκοινωνίας θα αντιμετωπιστεί από κοινού με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ).
  • Την υγειονομική κάλυψη θα την αναλάβουν οι ΕΔ.
  • Ο χώρος φιλοξενίας είναι τελείως προσωρινός και θα βοηθήσει στην μεταφορά προσφύγων προς πιο σταθερές δομές.
  • Το ΥΠΕΘΑ εντείνει τις προσπάθειές του για δημιουργία σταθερών δομών φιλοξενίας και τη μεταφορά των προσφύγων σ’ αυτές, που αποτελεί και την Β’ Φάση αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος.

Τέλος, θέλω να σημειώσω πως διάθεση αλληλεγγύης προς πάσχοντες συνανθρώπους μας και φόβος περί ασφάλειας και ειρηνικής συνύπαρξης είναι έννοιες συνήθως ασύμβατες.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία σας και είμαι στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ