ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Σ..ΜΟΥ.Θ. ΣΤΟ 4Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

 

Δυο βιωματικά εργαστήρια ετοίμασαν και παρουσίασαν με πολύ μεράκι στους μαθητές της Στ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου ο Κώστας Λαμπρούλης και μέλη της ομάδας του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου (Σ.Μου.Θ) με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τη γλώσσα των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων.

4dhm2Η πρώτη επαφή με την διαδικασία της δημιουργίας μιας ιστορίας έγινε μέσα από μια σειρά παιχνίδια-ασκήσεις που είχαν σα στόχο να δώσουν αφορμές στα παιδιά να δουν με άλλο μάτι όσα κρύβονται σε μια «εικόνα». Στη συνέχεια, η ομάδα ενθάρρυνε τη δημιουργικότητα των παιδιών βάζοντάς τα στη θέση του δημιουργού.

Οι μαθητές της Στ πειραματίστηκαν με βιντεοκάμερες και φωτογραφικές μηχανές και παρατήρησαν, μέσα από τις εικόνες που εκείνοι δημιούργησαν, τον εαυτό τους, τους συμμαθητές τους, το σχολείο, το περιβάλλον τους.

Σε ομάδες, τα παιδιά μέσα από το διάλογο και με την καθοδήγηση των έμπειρων εμψυχωτών της ομάδας του ΣΜουΘ ετοίμασαν και έγραψαν τα δικά τους σενάρια συζητώντας παράλληλα τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας. Δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες και χρησιμοποίησαν ψηφιακά εργαλεία όπως το moviemaker, για να παρουσιάσουν τις δικές τους ψηφιακές αφηγήσεις.

Οι μαθητές του 4ου Δ. Σ. Τυρνάβου, η Διεύθυνση οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, ευχαριστούν θερμά τους κους Κώστα Λαμπρούλη, Αντρέα Αλμπάνη, Αλέξη Χαρτώνα, Χριστίνα Γκαργκινούδη και Ελένη Κυρατζή από την ομάδα του Σ.Μου.Θ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και έδωσαν την ευκαιρία αυτής της μοναδικής εμπειρίας σε όλους όσους την παρακολουθήσαμε.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ