ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ

Παρατείνεται έως το τέλος του καλοκαιριού η έκθεση παιδικής-εφηβικής ζωγραφικής και κεραμικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ .Ι. Κατσίγρα.

Η έκθεση που πραγματοποιείται στο αίθριο της Πινακοθήκης καταγράφεται ως μια από τις πλέον επιτυχημένες που έχει διοργανώσει το Ελεύθερο Εργαστήρι καθώς αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στα τμήματά του ενώ και ο αριθμός των επισκεπτών της έκθεσης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση είναι αφιερωμένη στα 30 χρόνια λειτουργίας του Ελεύθερου Εργαστηρίου. Φέρει τον τίτλο «Τα Παιδιά και το Μουσείο» και περιλαμβάνει περισσότερα από 300 έργα μαθητών του Εργαστηρίου. Παρουσιάζονται ατομικές και ομαδικές εργασίες ζωγραφικής (εφηβικά σχέδια με μολύβι και κάρβουνο, παιδικές ζωγραφιές με χρώμα), κεραμικής (διακοσμημένα πήλινα αντικείμενα) και κατασκευές με διάφορα υλικά. Τα έργα είναι εμπνευσμένα τόσο από τη Συλλογή Κατσίγρα όσο και από το κτίριο της Πινακοθήκης αλλά και από τη δραστηριότητα που αναπτύσσει το Εργαστήρι μέσα σε αυτό. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν εικαστικό διάλογο που πραγματοποιείται ανάμεσα στους μαθητές του Εργαστηρίου και στο χώρο όπου εμπνέονται και εκφράζονται δημιουργικά.

Εκτός από την έκθεση στην Πινακοθήκη το Ελεύθερο Εργαστήρι θα δώσει για μια ακόμη φορά το δυναμικό παρόν στο Φεστιβάλ Πηνειού που διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ