ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Ο.Μ.ΚΙΛΕΛΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η οργάνωση του Σύριζα Κιλελέρ πραγματοποίησε συνέλευση των μελών και η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα γόνιμου προβληματισμoύ  για τη νέα κατάσταση  που διαμορφώνεται στη  χώρα μας μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Τονίστηκε η ανάγκη πως η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρέπει να εξαντλήσει την προσπάθειά της στη διαχείριση των δεσμεύσεων  που απορρέουν από τη συμφωνία (μνημόνιο) . Η αριστερά  πρέπει να είναι ικανή να κυβερνά με την πυξίδα προσανατολισμένη στην υπεράσπιση των κοινωνικά αδύναμων,  να κάνει τις απαραίτητες τομές για την πραγματική διοικητική μεταρρύθμιση  με στόχο τη βελτίωση των παροχών σε όλες τις δομές του δημόσιου  τομέα (υγεία- παιδεία),  τον εκσυγχρονισμό της χώρας , με γνώμονα την παραγωγική της ανασυγκρότηση.

Τονίστηκε η ανάγκη της  πιο οργανωμένης αντιμετώπισης  των προσπαθειών διαστρέβλωσης, παραπληροφόρησης και κατασυκοφάντησης των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης που έχουν ως στόχο την απογοήτευση και παραίτηση της κοινωνίας [παραιτηθείτε] .

Τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση μπορεί να βάλει τη σφραγίδα της για τον θεσμικό-πολιτικό εκσυγχρονισμό της χώρας μας (συνταγματική αναθεώρηση) ενισχύοντας  περαιτέρω  τη διαφάνεια και τη δημοκρατική εκπροσώπηση.

Επίσης  έγινε συζήτηση για την ανάγκη σύνδεσης του κόμματος  με  την τοπική  κοινωνία και βελτίωσης των αμφίδρομων σχέσεών τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ