ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Ο ΕΛΓΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με καταγγελίες για ασύστολα ψεύδη, εμπαιγμό και αδιαφορία από την πλευρά τόσο της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και της διοίκησης του ΕΛΓΑ, εργαζόμενοι του οργανισμού προχώρησαν την Πέμπτη σε κατάληψη του περιφερειακού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, μετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου.

«Είμαστε μόνο στην αρχή, καθώς οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης οδηγούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, την ώρα που η διοίκηση του ΕΛΓΑ αδυνατεί να επιλύσει τα προβλήματα του Οργανισμού και το θεσμικό πλαίσιο ουσιαστικά μας δένει τα χέρια, καθώς δεν υπάρχει εντολή μετακίνησής μας για τις εκτιμήσεις», τόνισαν σε δηλώσεις τους οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση του αγώνα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ συνεχίζουν να απέχουν από το εκτιμητικό τους έργο, με αποτέλεσμα παρά τις ζημιές που έχουν προκύψει στις καλλιέργειες λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό των Φαρσάλων, να μην μπορούν να μετακινηθούν στα χωράφια για τις αυτοψίες!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α. ζητά με ανακοίνωσή του από τους αγρότες να σταθούν αρωγοί στις προσπάθειες που κάνουν να δικαιωθεί ο αγώνας τους, ενώ αναμένουν να υλοποιηθεί η δέσμευση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ να έρθει η σχετική τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή ώστε να αποκατασταθεί άμεσα και με διαφανή τρόπο το νομικό πλαίσιο της ασφαλιστικής διαδικασίας και της εύρυθμης λειτουργίας του Οργανισμού.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ