ΕΚΑΨΕ ΦΛΑΝΤΖΑ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ…

Εύθυμη κοινωνικοαστυνομική ιστορία, Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ- Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

Η ιστορία συνέβη σε θέρετρο της περιοχής πριν χρόνια κάποιο καλοκαίρι. Η ηλικιωμένη παρέα τριών ζευγαριών συνταξιούχων απολάμβανε την αύρα της θάλασσας, τη χαρά της παρέας και το χάδι του μελτεμιού, αλλά για την ανδροπαρέα και το χάδι της …Ιρίνας.

Η Ιρίνα ήταν μία όμορφη και θελκτική γυναίκα από γειτονική χώρα που απολάμβανε και αυτή τις διακοπές της στο ίδιο μέρος με τον κυρ-Φώτη, τον κυρ-Αλέκο και τον κυρ-Βασίλη και διέμενε στη γειτονιά τους.

Την Ιρίνα την είχε γνωρίσει τυχαία ο ”τζέντλεμαν” της παρέας, ο κυρ-Φώτης ο οποίος προσφέρθηκε ευγενικά και με χαρά να τη βοηθήσει στα ψώνια της και εκείνη ανταποδίδοντας την ”Ελληνική φιλοτιμία” του πρότεινε να πιούν ένα καφέ , για να τον ευχαριστήσει.

Η Ιρίνα μιλούσε σε σχετικά καλό βαθμό τα Ελληνικά γιατί επισκέπτονταν την Ελλάδα κάθε χρόνο και έτσι δεν υπήρχε πρόβλημα στη συνεννόηση. Η Ιρίνα από την αρχή ”έδειξε συμπάθεια” προς τον κυρ-Φώτη, τον εκτίμησε ,τον ”ζύγισε” και του πρότεινε να ξαναβρεθούνε μαζί , αν φυσικά του άρεσε ο καφές της…

Ο κυρ-Φώτης δέχθηκε με …ανείπωτο  ξέφρενο ενθουσιασμό εφήβου και έτσι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη ημέρα στο διαμέρισμά της. Πραγματικά ο κυρ-Φώτης με την ορμή του ”τζόβενου” επισκέφθηκε με προφυλάξεις από το ”κακό μάτι” την Ιρίνα στην ώρα του σαν ”Άγγλος”. Η Ιρίνα του έδειξε απροκάλυπτα τις προθέσεις της, αφού βέβαια του ζήτησε ένα μικρό χρηματικό δάνειο …για να καλύψει τις ανάγκες της. Ο κυρ-Φώτης ανταποκρίθηκε στο ”κάλεσμα” και της έδωσε ένα ”γερό μπουρμπουάρ” για να καλύψει τις ανάγκες της. Η Ιρίνα τον ”περιποιήθηκε δεόντως” με ”special cafe” και μάλιστα του πρότεινε ότι αν θέλει και κάποιος άλλος από τους φίλους του να …την ενισχύσει οικονομικά με μία μικρή προκαταβολή ,θα τον έκανε και εκείνον ευτυχισμένο…

Ο κυρ-Φώτης στο τσιπουράδικο εξομολογήθηκε στους φίλους του ότι ”χτύπησε τρισδιάστατη γκόμενα”, καμάρωνε για τις επιδόσεις του ,όπως περίπου κάνουν οι κυνηγοί μετά το κυνήγι και για τα ”αεροπλανικά κόλπα” της Ιρίνα εξάπτοντας την φαντασία των άλλων δύο. Ο κυρ-Αλέκος [ο γεροντότερος της παρέας]  ”δήλωσε εθελοντής” και θέλησε και αυτός να πιεί καφέ. Ο κυρ-Βασίλης ήθελε και αυτός ,αλλά σκεπτόταν τις ”προκαταβολές” και τη γυναίκα του τη κυρά-Σούλα που αν τυχόν καταλάβαινε κάτι θα τον κυνηγούσε μέχρι να πατούσε …μαύρο χιόνι. Πραγματικά τα ”παλληκάρια” (Φώτης και Αλέκος) την επομένη  επισκέφθηκαν την Ιρίνα για ….καφέ. Ο κυρ-Αλέκος ”ξετρελάθηκε” από τις περιποιήσεις της Ιρίνα γιατί ο καφές ήταν ….παραδοσιακός με τη προσθήκη ”σαντιγύ” και την άλλη ημέρα θέλησε μόνος του να ”πιεί καφέ με καϊμάκι” από τα χεράκια της Ιρίνα..

Η Ιρίνα έβαλε τα δυνατά της και ο κυρ-Αλέκος ”μαρσάρισε -όπως ο Σουμάχερ- τη σκουριασμένη μηχανή ”,αλλά ”πάνω στη επιτάχυνση των στροφών πετάχθηκαν τα λάδια , τα μπουλώνια και κάηκε η φλάντζα”…

Ο κυρ-Αλέκος ”έμεινε χαμογελαστός” πάνω στο κρεβάτι. Η Ιρίνα αλαφιασμένη βγήκε έξω καλώντας βοήθεια . Οι γείτονες έτρεξαν και κάλεσαν το Ε.Κ.Α.Β. και την Αστυνομία, γιατί δεν ήξεραν τι ακριβώς συνέβη. Μετά από λίγη ώρα με το ασθενοφόρο και συνοδεία του περιπολικού, ο κυρ-Αλέκος- όπως τον γέννησε προ πολλών δεκαετιών η μάνα του- μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και αμέσως στο Νοσοκομείο . Η παρέα αναστατώθηκε και η γυναίκα του κυρ-Φώτη, η κυρά-Τασία πληροφορήθηκε ότι οι ”νεαροί” βοηθούσαν την Ιρίνα να…λύσει τα οικονομικά της.

Η κυρά-Τασία έξαλλη τον κατσάδιασε έξω από το νοσοκομείο .

—Βρε παλιοτόμαρο,ξεμωραμένε Δον-Ζουάν της δεκάρας τι πήγες και έκανες ; Πήρες γέρο άνθρωπο στο λαιμό σου. Ήθελες να παραστήσεις τον Αλαίν Ντελόν . Κερατά, μόλις γυρίσουμε στο σπίτι θα σε συγυρίσω. Πήγαινες και τα ακουμπούσες στην ……. και σε μένα έκανες τσιγκουνιές . Θα σε κάνω ρεζίλι και πολλά άλλα τέτοια …συζυγικά.

Η κυρά-Βάσω η γυναίκα του παθόντα μονολογούσε και έλεγε.

–Αχ Αλέκο μου τώρα στα γεροντάματα τι πήγες και έκανες λες και είσαι τριαντάρης ; Σε ξεπάστρεψε η ρουφιάνα. Τι θα πω τώρα στο κορίτσι μας;

Στα εγγόνια και στο γαμβρό σου που σε συμπαθεί και ιδιαίτερα και θα γελάει μέχρι τον χειμώνα; Ευτυχώς ο κυρ-Αλέκος τη γλύτωσε με ένα ελαφρύ εγκεφαλικό και κάτι καρδιακές επιπλοκές τις οποίες πρόλαβαν οι γιατροί. Η παρέα χώρισε . Η Ιρίνα εξαφανίσθηκε, γιατί την αναζητούσε η Αστυνομία και οι διακοπές τελείωσαν ….άδοξα.

ΣΗΜ. Τα ονόματα δεν είναι πραγματικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ