ΕΚΛ: Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ “ΚΟΒΕΙ” ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ!!!

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, με σημερινή της ανακοίνωση, καταγγέλλει, (στο λαό, στο δημοσιογραφικό κόσμο και στους φορείς, τον διευθυντή της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, για την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζει, πρακτική για δημοσιογραφικό έντυπο, που δηλώνει δημοκρατικό και αντικειμενικό, να δίνει εντολή στους φωτορεπόρτερ

με το έτσι θέλω, να παραποιούν ή να κόβουν κάθε φωτογραφία από τη δράση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας,

στην οποία φαίνεται το πρόσωπο του Προέδρου του!

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη τα εξής:

“Η απαράδεκτη και αντιδεοντολογική αυτή συμπεριφορά του διευθυντή της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ξεκίνησε και συνεχίζεται από τις 24/3/2015, με αφορμή την έκδοση τότε καταγγελίας του ΕΚΝΛ, για την απόφασή του να επιβάλει απολύσεις και διαθεσιμότητες σε εργαζόμενους στην εφημερίδα, μετά την άρνησή τους να δεχθούν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών.

Θυμίζουμε ότι στις παραμονές της μεγάλης πανεργατικής απεργίας στις 4/2/2016, με δική του εντολή προς τον φύλακα, απογορεύτηκε ονομαστικά η είσοδος στον Πρόεδρο του ΕΚΝΛ, στις τυπογραφικές εγκαταστάσεις της εφημερίδας, για ενημέρωση των εργαζομένων στη διάρκεια του διαλλείματος.

Την πρακτική της μη δημοσίευσης ή της παραποίησης φωτογραφιών απο τις δράσεις του ΕΚΝΛ, ώστε να μην φαίνεται ο πρόεδρός του, την έχει κάνει πολλές φορές μέσα σ’ αυτό το χρόνο, σε σημείο που να προσβάλει το κύρος μιας ιστορικής εφημερίδας στη μακρόχρονη πορεία της.

Στην αρχή νομίσαμε ότι ήταν απο κάποιο λάθος δημοσιογραφικό ή των τεχνικών, αλλά στην πορεία μάθαμε ότι είναι εντολή του διευθυντή της εφημερίδας, να κόβεται κάθε φωτογραφία που φαίνεται ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ, γιατί όπως τους λέει, κάνει ζημιά στην εφημερίδα!

Ενδεικτικά ορισμένα παραδείγματα απο τα «κατορθώματα του», που βγάζουν και γέλιο.

Συνέντευξη τύπου ΕΚΝΛ πριν λίγους μήνες, αντί όμως για φωτογραφία των μελών του, που την έδωσαν, έβαλε φωτογραφία από παλιότερη πορεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα!

Απεργία 4/2/16, βασικός ομιλητής στην μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση 7.000 ανθρώπων που διοργάνωσε το ΕΚΝΛ στην Κ. Πλατεία, ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ, αλλά στις φωτογραφίες της Ελευθερίας την έφαγε ο σκόρος, ενώ πάνω από το ρεπορτάζ είχε μεγάλες φωτογραφίες ομιλητών από την συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, προεξάρχοντος των περιφερειάρχη και του δημάρχου Λαρισαίων!

Και τα πιο πρόσφατα κατορθώματά του, ήταν η μη δημοσίευση της φωτογραφίας που τράβηξε ο φωτογράφος της εφημερίδας από την συνέντευξη του ΕΚΝΛ για τα εργασιακά στις 15/6/16, γιατί προφανώς δεν μπορούσε να κοπεί ο εισηγητής-πρόεδρος του ΕΚΝΛ, ενώ στην παράσταση διαμαρτυρίας του ΕΚΝΛ στις 7/6/16 στην διευθύντρια του ΟΑΕΔ για τους άνεργους, το θαύμα ξανάγινε και εξαφανίσθηκε και από τις 2 φωτογραφίες τόσο στην είσοδο του ΟΑΕΔ, που ήταν όλη η αντιπροσωπεία με τον πρόεδρο στην πρώτη σειρά όσο και από την συνομιλία του με την διευθύντρια του ΟΑΕΔ στο γραφείο της.

Φαίνεται ότι όποιον αντιδρά στις αντεργατικές του πρακτικές, όποιον δεν μπορεί να χειραγωγήσει ή όποιον δεν γουστάρει, ο εν λόγω διευθυντής προσπαθεί να τον εκδικηθεί με κάθε τρόπο, εκμεταλλευόμενος την θέση του στην εφημερίδα, προσφεύγοντας σε τέτοιες απαράδεκτες και αντιδεοντολογικές πρακτικές, που προσβάλουν τόσο την ίδια την εφημερίδα, όσο και τους δημοσιογράφους και φωτογράφους που θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Πλανιέται πλάνη οικτρά, αν νομίζει ότι μ’ αυτές τις πρακτικές, θα μειώσει τη δράση και την κριτική του ΕΚΝΛ. Την δημοσιογραφία και την εφημερίδα που διευθύνει μειώνει”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ