Η ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ (ΦΩΤΟ)

Τιτάνια μάχη της πυροσβεστικής για να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά στο εργοστάσιο αναγόμωσης

Σε “βόμβα” για το περιβάλλον έχει μετατραπεί το εργοστάσιο αναγόμωσης πλησίον της νέας εθνικής οδού που καίγεται από τις 3 περίπου το απόγευμα, καθώς πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν «πνίξει» κυριολεκτικά τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, την ώρα που η μυρωδιά του καμένου ελαστικού είναι έντονα αισθητή παντού.

φωτια1 φωτια3 φωτια2 φωτια4Στο μέτωπο της φωτιάς ανεξέλεγκτη δείχνει προς το παρόν η κατάσταση, ενώ στο έργο της ΠΥΛ συνδράμουν πλέον δυνάμεις τόσο από την υπόλοιπη Κεντρική όσο και από τη Βόρεια Ελλάδα.

Έκδηλη είναι η ανησυχία και για παρακείμενες εγκαταστάσεις της εταιρείας φυσικού αερίου, που ωστόσο δε δείχνουν να κινδυνεύουν, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός πως η σελίδα δέχτηκε τηλεφωνήματα από τη Γιάννουλη αλλά και τη Νίκαια, με τους καπνούς να είναι ορατοί στους κατοίκους που εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους ζητώντας μάλιστα άμεση ενημέρωση από τα χείλη των αρμοδίων.

Με αφορμή την έκταση που έχει λάβει η πυρκαγιά και λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί για το περιβάλλον και για τους κατοίκους με εντολή του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού που βρίσκεται στην Αθήνα έχουν τεθεί σε ετοιμότητα οχήματα της περιφέρειας για να επέμβουν αν χρειαστεί ενώ την κατάσταση παρακολουθεί από κοντά και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Νούσιος.

Την ίδια ώρα ανησυχία επικρατεί και στους δήμους Λάρισας και Κιλελέρ.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ