ΠΗΓΑΝ… ΟΥΝΕΣΚΟ ΟΙ ΣΙΔΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ!

Τα αποτελέσματα του έργου της βιοκλιματικής αλλαγής στο λόφο του Φρουρίου μπορεί να είναι πλέον ορατά στη Λάρισα, με τους πολίτες της να βιώνουν καθημερινά τις ευεργετικές επιπτώσεις του έργου, από τη δροσιά που απολαμβάνουν μέχρι και τα σκιερά… παρκινγκ που προέκυψαν, ωστόσο οι αντιδράσεις για τις περίφημες πλέον «σιδεριές»

δεν λένε να κοπάσουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!

sider2Το’ πε και το’ κανε η διεθνούς φήμης εικαστικός Μάρα Καρέτσος κινητοποιώντας την ομογένεια για το όλο θέμα, με τις πρώτες αντιδράσεις να καταγράφονται ήδη στη Νέα Υόρκη!

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα εναντίον του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και κάνοντας λόγο για «περαστικούς πολιτικούς που δεν τους ανήκει ο Πολιτισμός», αλλά και ανθρώπους «που δείχνουν ασέβεια στον εαυτό τους και στον κόσμο που χρίστηκαν να υπηρετούν, υπολογίζοντας μόνο τα χρήματα», η Μάρα Καρέτσος υπογραμμίζει πως το θέμα, μέσω των ομογενών, θα φτάσει και στην UNESCO, της οποίας άλλωστε είναι πρέσβειρα.

Η καθόλου κολακευτική για τη Λάρισα εξέλιξη κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου, σε μια κινητοποίηση που υπογράφει ένα γκρουπ 7.000 ανθρώπων και με τη Λαρισαία Μάρα Καρέτσος, επιμελήτρια παρακαλώ του ΕΜΠ, να δείχνει αποφασισμένη «να τραβήξει το σχοινί», αφού εκτός των σχετικών φωτογραφιών που «ανέβηκαν» στο fb, σημειώνει μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Ο Δήμαρχος Λάρισας Α. Καλογιάννης πρέπει να κατεβάσει  τις σιδεριές άμεσα, διότι με τα σημερινά δεδομένα, το Κ.Α.Σ. γνωμοδότησε και ο Υπουργός αποφάσισε. Παντού στον κόσμο όταν δεν εφαρμόζεις τον νόμο, ενώ κατέχεις μία τέτοια θέση, την οποία θέση ο κόσμος σου χάρισε,  δείχνεις ασέβεια και στον εαυτό σου και στον κόσμο τον οποίο χρίστηκες να υπηρετείς.

…Ο Πολιτισμός δεν ανήκει σε κανέναν περαστικό πολιτικό, ο οποίος πιθανόν δεν συναισθάνεται το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί και εκτιμά ότι αβασάνιστα, μπορεί να αλλάζει το ύφος και την ποιότητα μιας πόλης, υπολογίζοντας μόνο τα χρήματα και όχι το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα των όποιων παρεμβάσεων.

Το θέμα των σιδεριών θα φτάσει και στην UNESCO μέσω της ομογένειας. Ο Δήμαρχος Λάρισας Α. Καλογιάννης θα πρέπει να πάψει να κωφεύει και να τηρήσει τον νόμο. Το γκρουπ, προχωρά διεθνώς πλέον. Ως άνθρωπος του Πολιτισμού και ως εικαστικός θα πράξω ότι μπορώ καλύτερο για την γενέτειρά μου που λατρεύω. Αποτελεί για μένα ηθική υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου, στην Τέχνη που υπηρετώ και πάνω απ’ όλα στους χιλιάδες πολίτες της Λάρισας που έδωσαν έναν ωραίο αγώνα για να προστατέψουν  το ορόσημο της».

Θα’ χουμε συνέχεια…

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ