ΕΡΓΑ 8,6 ΕΚ. € ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η αλλαγή του δικτύου της ΔΕΥΑΛ, που συνοδεύονται από εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στη συνοικία των Αγίων Σαράντα

 

Με ένα πολύ καλό λίφτινγκ στους δρόμους της συνοικίας των Αγίων Σαράντα, με εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, συνοδεύεται η διαδικασία ολοκλήρωσης των εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, που εκτελεί η ΔΕΥΑΛ.

deyal4 deyal3 deyal2Αυτές τις ημέρες συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι εργασίες, ενώ κατά τον ίδιο τρόπο θα συνεχιστούν τα έργα αντικατάστασης του δικτύου της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Λάρισας και σε άλλες συνοικίες της πόλης.

Στη συνοικία των Αγίων Σαράντα βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Απ. Καλογιάννης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Θ. Καφφές, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Ζαούτσος και Απ. Σουρλατζής και υπηρεσιακά στελέχη της Επιχείρησης.

Το έργο, έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ περίπου, και εκτελείται μεταξύ των οδών Αεροδρομίου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Αυξεντίου, Χρυσοχόου, 25ης Μαρτίου και 31ης Αυγούστου. Συνολικά θα  αντικατασταθούν 5,2 χιλιόμετρα δικτύου ύδρευσης με τις αντίστοιχες παροχές.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αντίστοιχα έργα στη συνοικία της Χαραυγής – οι εργασίες αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες – και στο Κουλούρι. Αθροιστικά οι εργολαβίες για Χαραυγή και Κουλούρι ανέρχονται στα 2 εκατ. ευρώ περίπου.

Επίσης, σημειώνεται πως εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης του έργου για την α’ φάση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη συνοικία Ιπποκράτης, με προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ αλλά και για την αντικατάσταση του δικτύου της οδού Φαρσάλων, με προυπολογισμό 600.000 ευρώ.

Επίκειται, επίσης  η επανάληψη του διαγωνισμού για το αντίστοιχο έργο στη συνοικία των Αμπελοκήπων με προυπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου επίσης αναμένεται να ξεκινήσει το έργο της αντικατάστασης του δικτύου στην οδό Βόλου, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, ενώ δημοπρατήθηκε και το έργο της β΄ φάσης για την αντικατάσταση δικτύου στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ύψους επίσης 700.000 ευρώ.

Με τα έργα που εκτελούνται εκτός της βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης επιτυγχάνεται και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων δρόμων συνοικιών της Λάρισας, που είχαν μείνει ασυντήρητοι για χρόνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ