Κ. ΝΟΥΣΙΟΣ: ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες της περιφέρειας Θεσσαλίας για τον έλεγχο της ποιότητας της ατμόσφαιρας στην περιοχή μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες και συνεχίζει να καίει σε εργοστάσιο ανακύκλωσης ελαστικών στα σύνορα της Λάρισας και της Νίκαιας.

Με δεδομένη την τεράστια ανησυχία που επικρατεί εξαιτίας της φύσης των υλικών που καίγονται (ελαστικά και προϊόντα τος) οι μετρήσεις είναι συνεχείς και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Κ. Νούσιο ο οποίος μίλησε στο paidis.com ηοι χθεσινοβραδινές μετρήσεις στην ατμόσφαιρα ήταν καθησυχαστικές αφού η συγκέντρωση των επικίνδυνων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα ήταν σαφώς κάτω από τα όρια του συναγερμού. Μετρήθηκαν 18mgr σωματιδίων, όταν το όριο είναι 50mgr, σύμφωνα με τον κ. Νούσιο, ο οποίος διευκρίνισε ότι το χειμώνα που καίνε τζάκια και σόμπες τα σωματίδια είναι 70 – 80 mgr.

Παράλληλα ο κ. Νούσιος σημείωσε ότι η περιφέρεια βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία, έχει ήδη διαθέσει μηχανήματα για την κατάσβεση της φωτιάς η οποία δυστυχώς θα συνεχίσει να καίει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ