ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟΝ “ΑΡΙΣΤΕΑ”

Το Πρόγραμμα «Ένα Μουσείο για όλους» συνεχίζεται με το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, να συναντά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας (ηλικιωμένους, ΑμεΑ κ.ά.), έξω από το κτιριακό του κέλυφος.

Οι δράσεις αυτές δίνουν την ευκαιρία, σε ομάδες οι οποίες είναι, φυσικά, κοινωνικά ή οικονομικά απομακρυσμένες από το χώρο του Μουσείου, να αντιληφθούν ουσιαστικά το ρόλο του και την εκπαιδευτική του διάσταση. Στόχος είναι, μέσα από μια βιωματική προσέγγιση των παραδοσιακών τεχνικών, να δημιουργηθεί μια αξέχαστη μουσειακή εμπειρία.

Η δράση ξεκίνησε με πρόγραμμα στο Γηροκομείο της πόλης, εν συνεχεία στο Ιπποκράτειο Θεραπευτήριο και πρόσφατα στη δομή Γιάννουλης του Παραρτήματος ΑμεΑ Λάρισας «Ο Αριστεύς» του Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας.

Κατά την επίσκεψη υπαλλήλων, σπουδαστών και εθελοντών του Μουσείου στο Παράρτημα «Ο Αριστεύς», ομάδα νοσηλευομένων συμμετείχαν σε εργαστήριο μουσειακής αγωγής, κατά το οποίο δημιούργησαν υπέροχα έργα ζωγραφικής καθώς και κατασκευές από πηλό.

Το πρόγραμμα «Ένα Μουσείο για όλους» θα συνεχιστεί με επισκέψεις και σε άλλους φορείς για συνεργασία με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ