ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Οριστικό τέλος στην πολυετή προσπάθεια Λαρισαίων ιδιοκτητών οικοπέδων στην περιοχή της Γιάννουλης, να λάβουν άδειας πολεοδόμησης, μπήκε προ ημερών, με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης έγκρισης της πολεοδομικής προμελέτης. Στην προσπάθεια να ξεκολλήσει το όλο ζήτημα, συνέδραμε και η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων

με τους ιδιοκτήτες να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς το δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαβίδη.

Η πολεοδόμηση αφορά έκταση εμβαδού 48 στρεμμάτων περίπου, που βρίσκεται εντός της νότιας πολεοδομικής ενότητας του οικισμού Γιάννουλης, στο τμήμα μεταξύ του οικισμού της και των εργατικών κατοικιών Μελίνα Μερκούρη.

Η εν λόγω έκταση είναι ιδιοκτησίας του συλλόγου με την επωνυμία ‘’Σύλλογος συνιδιοκτητών Οικοπέδων Γιάννουλης» , ο οποίος αριθμεί εβδομήντα τρία (73) μέλη και ο οποίος προέβη στην αγορά της εν λόγω έκτασης το έτος 1980 με σκοπό την δημιουργία οικοπέδων για την ανέγερση κατοικιών για τα μέλη του.

Με επιστολή τους στο δήμαρχο Λαρισαίων τα μέλη του Συλλόγου Συνδιοκτητών Οικοπέδων Γιάννουλης, τον ενημέρωσαν για τις εξελίξεις ενώ εξέφρασαν ευχαριστίες για τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από το δήμαρχο και τον κ. Μαβίδη. Με αφορμή την ευχαριστήρια επιστολή, ο δήμαρχος Λαρισαίων συνοδευόμενος από τον κ. Μαβίδη συναντήθηκε στη Γιάννουλη με μέλη του Συλλόγου, στην περιοχή της Γιάννουλης. Στη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Καλογιάννης επεσήμανε ότι το θέμα αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα από την αρχή της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, τονίζοντας πως όλες οι ενέργειες έγιναν με προσήλωση στο νόμο και σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πλέον, από εδώ και πέρα οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν είναι οι εξής:
– Συντάσσεται σε εφαρμογή του άρθρου 7 παρ. 4, του Ν.1337/1983 περί πολεοδόμησης τμήματος Πολεοδομικής Ενότητας και του άρθρου 13α, παρ. 3 του Ν.4269/2014 περί μεταβατικών διατάξεων μετά την ισχύ του Ν.4269/2014.

Η σύνταξη της μελέτης γίνεται σε δύο στάδια:

Α. Το Α’ Στάδιο το οποίο περιλαμβάνει:
1. Πολεοδομική προμελέτη σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΥΠΕΝ, προκειμένου να εκδοθεί Απόφαση Υπουργού ΠΕΝ η οποία θα δίνει την δυνατότητα για την συνέχιση της σύνταξης της πολεοδομικής μελέτης σε τμήμα της Πολεοδομικής Ενότητας.
Β. Το Β’ Στάδιο το οποίο περιλαμβάνει:
1. Τοπογραφική μελέτη και μοντέλου εδάφους της προς πολεοδόμηση περιοχής.
2. Οριστική πολεοδομική μελέτη σύμφωνα με τις προδιαγραφές που καθορίζονται από την αρίθμ. 5731/1146/23-2-2000 Απόφαση Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ.
3. Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας της προς πολεοδόμηση περιοχής.
Γ. Το Γ’ Στάδιο το οποίο περιλαμβάνει:
1. Υψομετρική μελέτη οδών των προτεινόμενων από την πολεοδομική μελέτη.
2. Διαγράμματα εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης.
3. Πράξη Εφαρμογής και Οριοθέτηση επί του εδάφους των ορίων των Οικοδομικών τετραγώνων και των άρτιων οικοπέδων των τελικών δικαιούχων.

Σημειώνεται πως όλες οι παραπάνω μελέτες συντάσσονται από σύμπραξη ιδιωτών μελετητών, ενώ διευθύνουσα υπηρεσία είναι η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ