9-10 ΙΟΥΛΙΟΥ Ο 5ος “FAETHON OLYMPUS MARATHON” ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟ

Ο κορυφαίος Sky Running αγώνας της χώρα μας, ο Faethon Olympus Marathon θα διεξαχθεί για πέμπτη φορά φέτος το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου. Σε μια διαδρομή με συνολική απόσταση 44 χλμ και υψομετρική διαφορά 3.600μ. μεταξύ γης και ουρανού στις κόψεις του Δυτικού Ολύμπου 500 και πλέον αθλητές (ουρανοδρόμοι)

θα ζήσουν την απόλυτη εμπειρία του ορεινού τρεξίματος. Αυτό έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου η οποία δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Ο αγώνας σημειώνει φέτος ρεκόρ συμμετοχών (πάνω από 500 άτομα) με συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο.

Κώστας Αγοραστός – περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Ένας μεγάλος αγώνας, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, προβάλουν τον Όλυμπο και την ευρύτερη περιοχή. Στηρίζουμε την προσπάθεια των νέων ανθρώπων που είναι οι φορείς νέων ιδεών και το οξυγόνο της ζωής. Ο αγώνας αυτός τον οποίο στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό γεγονός, με διεθνείς συμμετοχές, μοναδικές διαδρομές, ενώ κερδίζει συνεχώς φίλους. Είμαστε περήφανοι που καταστήσαμε θεσμό μια διοργάνωση στην οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων της Ελασσόνας και όχι μόνο. Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Ελασσόνας, οι φορείς της περιοχής και οι εθελοντές ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αναδείξουμε την Ελασσόνα και τον θεσσαλικό Όλυμπο».

Νίκος Ευαγγέλου – δήμαρχος Ελασσόνας: «Τα παιδιά της Ελασσόνας, δηλαδή τα μέλη του Faethon ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια μια προσπάθεια η οποία κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερη. Από τους 73 συμμετέχοντες της 1ης χρονιάς φτάσαμε στους 500! Τα παιδιά αυτά πίστεψαν στο εγχείρημα αυτό, Περιφέρεια και Δήμος το στηρίξαμε και πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν αγώνα διεθνούς εμβέλειας. Τα μονοπάτια του αγώνα είναι σε άριστη κατάσταση χάριν στην προσπάθεια των μελών του Faethon και είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι ένα ς άριστος αγώνας. Στόχος όλων μας είναι να αναδειχθεί ο Όλυμπος ο οποίος είναι ενιαίος και θα έπρεπε να ενώνει και όχι να μας χωρίζει με την πλευρά της Πιερίας».

Θανάσης Πιτένης – πρόεδρος Faethon Olympus Marathon: «Με σταθερά βήματα και συνεργασίες τόσο με την Περιφέρεια και τον Δήμο, όσο και με άλλους φορείς και χορηγούς, καθιερώσαμε τον αγώνα αυτό ως διεθνή και μάλιστα φέτος μπήκε και στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος Trail Running. Φέτος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά και ο RUPICAPRA( 20km- 1500+) δίνοντας τη δυνατότητα σε πολλούς αθλητές να γνωρίσουν τον Όλυμπο μέσα από μια μικρότερη αλλά εξίσου δύσκολη, αέρινη και τεχνική διαδρομή.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ακόμα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Παιδής, και τα μέλη του Faethon Δημήτρης Κωστούλης και Βίκυ Νίκου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ