ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ

Αναβρασμός επικρατεί στον θεσσαλικό κάμπο στους κόλπους των αγροτών που περιμένουν τα “ραβασάκια” για την επιστροφή χρημάτων από το πακέτο Χατζηγάκη, μετά την δικαστική απόφαση που κοινοποιήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα χρήματα θα κληθούν να επιστρέψουν όσοι εισέπραξαν πάνω από 5.000 € για καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και σιτηρών. Τότε βάσει των δηλώσεων καλλιέργειας του 2008 οι αγρότες εισέπραξαν 40 € ανά στρέμμα για τη βαμβακοκαλλιέργεια, 20€ για καλλιέργεια καλαμποκιού και 10 € για καλλιέργεια σιτηρών.

Σε πρώτη φάση οι έχοντες υποχρέωση επιστροφής χρημάτων θα πάρουν ένα ειδοποιητήριο και στη συνέχεια σε χρόνο που δεν έχει ακόμη καθοριστεί θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα, ή θα τους παρακρατηθούν από πιθανές νέες επιδοτήσεις ή θα βεβαιωθούν στις ΔΟΥ.

Ασφαλιστικά μέτρα

Εν τω μεταξύ με δεδομένο ότι οι αγρότες έχουν στα χέρια τους εξατομικευμένες εκτιμήσεις ζημιών για τη συγκεκριμένη χρονιά και επειδή υποστηρίζουν ότι δεν εισέπραξαν παράνομες ενισχύσεις, αλλά αποζημιώσεις για τη ζημιά που υπέστησαν ξεκίνησαν διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στο αρμόδιο ευρωπαϊκό δικαστήριο, ευελπιστώντας ότι θα σταματήσουν έτσι τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων του πακέτου Χατζηγάκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ