Ο «ΚΟΦΤΗΣ» ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κωνσταντίνος Θ. Κοντσιώτης, M.Sc. Φυσικός στο ΓΕ.Λ. Φαλάνης, Αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Μετά από την τελική επεξεργασία των στοιχείων για τα 80 σχολεία του νομού Λάρισας (χωρίς τα Eιδικά), προκύπτει ότι κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 θα λειτουργήσουν 10 τμήματα περισσότερα από φέτος (745 από 735).

Με την κατάργηση των τριών ωρών των υπευθύνων εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής, καθώς και με τη μείωση των ωρών διδασκαλίας στο Γυμνάσιο, απαιτούνται: α. 137 λιγότερες ώρες Φιλολόγων, β. 114 λιγότερες ώρες Οικιακής Οικονομίας, γ. 348 λιγότερες ώρεςΠληροφορικής και δ. 419 λιγότερες ώρεςΦυσικών Επιστημών.

Αυτό μεταφράζεται σε καθηγητές ως εξής: 7 ΠΕ02, 6 ΠΕ15, 17 ΠΕ19-20 και 21 ΠΕ04. Δηλαδή, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με 51 καθηγητές λιγότερους σε σχέση με φέτος.

Διαπιστώνεται λοιπόν ότι η προσπάθεια του Υπουργείου να μειώσει των αριθμό των αναπληρωτών που θα προσλάβει τη νέα σχολική χρονιά έχει αποτελέσματα.

Καλά (;) μεν για το Υπουργείο, άσχημα δε για τους καθηγητές. Η λογική των περικοπών δεν πρόκειται να οδηγήσει ούτε στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ούτε στην εργασιακή ασφάλεια των συναδέλφων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ