ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ – ΛΥΓΑΡΙΑΣ

Κάλεσμα στους αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Αργυροπουλίου και της Λυγαριάς να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να διεκδικήσουν άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις, απευθύνει η διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου – Λυγαριάς με αφορμή τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν χθες το χαλάζι και η ανεμοθύελλα.

δενδρα1Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Αργυπουλίου η έντονη χαλαζόπτωση σε συνδυασμό με τη ανεμοθύελλα που σημειώθηκε στην περιοχή φέρνει σε απόγνωση τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής μας.

Η ζημιά είναι ολοκληρωτική στην παραγωγή αλλά και στο φυτικό κεφάλαιο καθώς και σε σταβλικές εγκαταστάσεις και αποθήκες ξεριζώθηκαν καλλιέργειες και καταστράφηκαν εγκαταστάσεις.

Πλέον είναι θέμα επιβίωσης γι’ αυτό απαιτούμε άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ άμεσα να καταβληθούν τα οδοιπορικά που οφείλονται στους γεωπόνους εκτιμητές ώστε να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις.έχουν σταματήσει εδώ και μήνες να βγαίνουν οι εκτιμητές και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.

ζημιαΑπαιτούμε να δοθεί λύση στο πρόβλημα άμεσα και να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις.

ΚΑΛΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΟΙΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ 100% ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ