ΣΤΑ «ΚΑΓΚΕΛΑ» ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ!

«Φωτιές» στην κυβέρνηση αλλά και στην τοπική οικονομία φαίνεται πως βάζουν οι δραματικές εξελίξεις που αφορούν στη γνωστή αλυσίδα “ Σ/Μ Μαρινόπουλος”, με την αίτηση πτώχευσης να αποκαλύπτει ιλιγγιώδη ποσά και χρέη προς προμηθευτές, Δημόσιο, τράπεζες αλλά και εργαζομένους!

«Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια “σκάνε” τελικά κάποια στιγμή στα χέρια σου», ήταν η χαρακτηριστική αντίδραση του γραμματέα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα που ρωτήθηκε σχετικά, αποκαλύπτοντας μάλιστα αγωνιώδεις προσπάθειες 5 ημερών για εξεύρεση λύσης, που κρίνοντας εκ του αποτελέσματος μάλλον πέφτουν στο κενό!

Να θυμίσουμε πως η εν λόγω εταιρεία είχε εμπλακεί πέρυσι στην αποτυχημένη όπως εξελίχθηκε απόπειρα εξαγοράς της τοπικής αλυσίδας των «Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ», ενώ στη Λάρισα διαθέτει συνολικά 5 καταστήματα, απασχολώντας 250 περίπου εργαζομένους στο Καρφούρ της Γιάννουλης, την περιοχή του ΑΤΑ, τη Νεάπολη (2 καταστήματα) και την οδό Παναγούλη.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την αίτηση πτώχευσης και τα προσκομισθέντα από την εταιρεία στοιχεία για το Δεκέμβριο του 2015, οι υποχρεώσεις φτάνουν το 1,324 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο οι μεταχρονολογημένες επιταγές αντιστοιχούν σε 553 εκατ. ευρώ!

Σημειώνεται πως η… μερίδα του λέοντος ανήκει σε προμηθευτές, ενώ καταγράφονται υποχρεώσεις της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ προς το δημόσιο τομέα, 49 εκατ. σε ΔΟΥ και 51 εκατ. σε ασφαλιστικά ταμεία, την ώρα που τα δάνεια ανέρχονται σε 337 εκατ. ευρώ και οι οφειλές από leasing σε 159 εκατ. ευρώ.

Τέλος κυριολεκτικά σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται και οι εργαζόμενοι, καθώς οι οφειλές συνολικά αντιστοιχούν σε 4,4 εκατ. ευρώ, με τους υπαλλήλους της τοπικής αλυσίδας να εκφράζουν την αγωνία τους εκτιμώντας πως θα έχουν την κατάληξη των συναδέλφων τους των Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ