ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ… BREXIT ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ!

Κυριολεκτικά «πλημμύρισε» από το πρωί το διαδίκτυο με το υπόμνημα που δημοσιεύει ο κ. Δ. Γουγουλιάς σύμφωνα με το οποίο κάτοικοι από Στόμιο, Ομόλιο, Παλαιόπυργο και Καρίτσα ζητούν 6 ολόκληρα χρόνια μετά τον Καλλικράτη και την ένταξή τους στο Δήμο Αγιάς, τη μεταφορά τους στο Δήμο Τεμπών, επικαλούμενοι μάλιστα μέχρι και τοπικό δημοψήφισμα του 2010

που σε ποσοστό 90% τάχθηκε υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής!

«Μας αγνόησαν», επιμένουν οι κάτοικοι των οικισμών, ενώ στο σχετικό υπόμνημα προς το υπουργείο Εσωτερικών, τον πρόεδρο της Βουλής, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα κόμματα, το οποίο και κοινοποίησαν και στους εμπλεκόμενους δήμους Αγιάς και Τεμπών, επιμένουν στο αίτημα κάνοντας λόγο για χιλιομετρική απόσταση από την Αγιά που δυσκολεύει τις συναλλαγές τους (50χλμ), μα και για οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με τα Τέμπη.

«Είναι ζήτημα διασφάλισης των όρων βιωσιμότητας των οικισμών και κατ’ επέκταση και των τοπικών κοινωνιών», επέμεινε μιλώντας στη σελίδα κάτοικος της Καρίτσας, υποστηρίζοντας με νόημα πως «τώρα που το ξεκινήσαμε, αυτή τη φορά δεν θα κάνουμε πίσω».

Άνοιξε την όρεξη το… Brexit και μαζί και…  ιστορίες για τους άρχοντες και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Βλέπετε η μετακίνηση τόσο σημαντικού αριθμού πληθυσμού από τον ένα δήμο στον άλλο, συν τοις άλλοις μεταφράζεται και σε κονδύλια, που εκ των πραγμάτων θα αλλάξουν… ταμείο!

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ