ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τ. Τσιαπλές” Μας στέλνετε βολίδα στους ιδιώτες!”

Διεκδικώντας λύσεις για τα οξυμένα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας και πρόνοιας η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, εκπρόσωποι της ΟΑΣΝΛ και των συνταξιούχων, προχώρησαν την Πέμπτη σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή της 5ης ΥΠΕ, προκειμένου να επιδώσουν σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Στο περιθώριο της διαμαρτυρίας, περιγράφοντας στους δημοσιογράφους την κατάσταση που επικρατεί, ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές αναφέρθηκε στη υποστελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του νομού, ζητώντας άμεσες προσλήψεις αλλά και κάλυψη σε υποδομές και εξοπλισμό.

«Η συγκυβέρνηση ακολουθώντας την πολιτική των προκατόχων της οδηγεί σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες, ενώ ο ευαίσθητος τομέας της υγείας δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο εμπορευματοποίησης και επιχειρηματικής δραστηριότητας για κανέναν», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΛ, με τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΛ Ρίζο Μαρούδα να επικεντρώνεται στην απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και τα Κ.Υ του νόμου «την ώρα μάλιστα που τα ασφάλιστρα του ΟΓΑ έρχονται αυξημένα, με αποτέλεσμα το 50% των αγροτών να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν, μένοντας ανασφάλιστοι».

«Από προσωπική εμπειρία σας λέω πως με την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΕΔΥ μας στέλνετε βολίδα σε ιδιώτες!», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του προέδρου του ΕΚΛ, στη συνάντηση που ακολούθησε με το διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου και την υποδιοικήτρια Αγγέλα Βαγενά, με το διοικητή της ΥΠΕ να περιγράφει από την πλευρά του «καλύτερη χρονιά από άποψη αμοιβών», επαναλαμβάνοντας πρόσφατες δηλώσεις του για λήξη των συμβάσεων με τις ιδιωτικές εταιρείες που ασχολούνται με την καθαριότητα των νοσοκομείων και υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων με τους εργαζομένους.

«Το θέμα της σίτισης επανεξετάζεται μετά και από σχετική πρόταση των εργαζομένων, προκειμένου να απομακρυνθούν από τα νοσοκομεία τα κέτερινγκ», ανακοίνωσε ο κ. Αντωνίου, ενώ επανέλαβε τις πρόσφατες εξαγγελίες για άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εν αναμονή και 3.000 ακόμη προσλήψεων που θα γίνουν μέσα στο 2017.

«Ορισμένες πληγές θεωρώ πως θα κλείσουν», υποστήριξε ο διοικητής της ΥΠΕ, γνωστοποιώντας παράλληλα πως με το νέο ν/σ για την ψυχική υγεία «θα υπάρχει πλέον έλεγχος και στις ιδιωτικές δομές».

Κλείνοντας ο κ. Αντωνίου δήλωσε πως προχωρά μέσω ΕΣΠΑ και το θέμα του μαγνητικού τομογράφου για το ΓΝΛ, καθώς και το ζήτημα του αξονικού τομογράφου στη γειτονική Καρδίτσα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ