ΜΕ ΜΠΑΡΑΖ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία τους και προχωρώντας σε μπαράζ καταγγελιών αντιδρώντας έτσι στη διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ με ισχύ κλαδικής συλλογικής σύμβασης, η οποία έρχεται να προστεθεί στη σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) το 2012

και να δώσει όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ένα ακόμα βάρβαρο χτύπημα στη ζωή και τα δικαιώματά μας», απήργησαν την Παρασκευή και στη Λάρισα οι εργαζόμενοι στον τομέα της ιδιωτικής υγείας.

Το κλαδικό συνδικάτο του νομού προχώρησε το πρωί σε παρέμβαση στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ιασώ» και στη συνέχεια πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στο Δημαρχείο.

«Ζητούμε άμεση απόσυρση της απόφασης που στην ουσία καταργεί το επίδομα εξομάλυνσης, μειώνει τους βασικούς μισθούς, επιβάλλει 6ήμερο και παγιώνει το μισθολογικό διαχωρισμό μεταξύ νέων και παλιών συναδέλφων», τόνισαν εκπρόσωποι του σωματείου, ενώ ακολούθησε συνάντηση με το διοικητή της 5ης ΥΠΕ Ν. Αντωνίου, στον οποίο και επιδόθηκε σχετικό ψήφισμα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ