ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Στην κούρσα για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας μπαίνουν οι τα κανάλια καταθέτοντας φακέλους. Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί τρεις φάκελοι αυτοί των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΝΑ και STAR CHANNEL, ενώ έως τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει σχετική αίτηση και ο ALPHA.

Αγώνας δρόμου στο MEGA για να προλάβει

Μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση, εκτός από τους παραπάνω αναμένεται, να διεκδικήσουν και άλλοι τέσσερις υποψήφιοι. Αγνωστο παραμένει ακόμα αν το MEGA θα προλάβει την προθεσμία που λήγει τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με στελέχη του καναλιού, διασφαλίστηκε από χθες η ασφαλιστική ενημερότητα, έπειτα από διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς το ΙΚΑ. Παράλληλα αναφέρουν πως αναμένουν και την τραπεζική ενημερότητα προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος της υποψηφιότητας. Ωστόσο τραπεζικές πηγές υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο, η έγκριση από τέσσερις διαφορετικές τράπεζες του νέου επιχειρησιακού σχεδίου του MEGA μέσα σε λίγα 24ωρα είναι σχεδόν αδύνατο.

Ο μυστηριώδης φάκελος από τη Θεσσαλονίκη, το EPSILON και μία ακόμα υποψηφιότητα

Χθες πάντως έκπληξη, αλλά πολλές απορίες προκάλεσε η έντονη φημολογία ότι κατατέθηκε φάκελος και από επιχειρηματικό σχήμα της Θεσσαλονίκης. Τελικά όπως έγινε γνωστό τέτοια αίτηση δεν έχει κατατεθεί προς το παρόν. Ωστόσο αναμένεται να κατατεθεί έως τη Δευτέρα, αφού  σε Δ.Ο.Υ. της Θεσσαλονίκης, πληρώθηκε παράβολο με αιτιολογία «αίτηση τηλεοπτικής αδείας», ενώ αυτό πληρώθηκε από πρόσωπο που συνδέεται με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Την ίδια στιγμή έως και τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις αναμένεται να καταθέσει και ο τηλεοπτικός σταθμός «EPSILON», ενώ ακούγεται έντονα πως  θα υπάρξει τουλάχιστον άλλη μια υποψηφιότητα από επιχειρηματικό σχήμα, στο οποίο θα συμμετέχουν γνωστοί επιχειρηματίες.

Η διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 12 ως τις 17 Αυγούστου, είναι όμως πιθανό να μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο.

 

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ