ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος CS.Tour:«Πολιτισμική συνείδηση και κοινωνικές δεξιότητες ως βασικά εφόδια στον Τουρισμό»,ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με 8 οργανισμούς από 5 ευρωπαϊκές χώρες (Σουηδία, Ισπανία, Αγγλία, Κύπρος, Ελλάδα),

σχεδίασαν και έθεσαν τις σωστές  βάσεις για την ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού υλικού στοχευμένο αποκλειστικά στους εργαζόμενους του τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας και σε άτομα που επιθυμούν μία καριέρα στους τομείς αυτούς.

Στόχος του προγράμματος κατάρτισης είναι η απόκτηση εκείνων των βασικών γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων που χρειάζεται να διαθέτουν οι εργαζόμενοι προκειμένου να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της πολιτισμικής ποικιλομορφίας στην επικοινωνία στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Η ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού έχει ήδη ξεκινήσει  και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2016 όπου και θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε μία ομάδα εμπειρογνωμόνων των χωρών – εταίρων προκειμένου να προσαρμοστεί και να διαμορφωθεί καταλλήλως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017, το ανεπτυγμένο εκπαιδευτικό υλικό θα εφαρμοστεί στις 5 χώρες-εταίρους, δίνοντας την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους να Μάθουν και να Πιστοποιήσουν τις Κοινωνικές Ικανότητες και την Πολιτισμική Επίγνωση, ικανότητες οι οποίες προσδιορίζονται ως Βασικές Ικανότητες (ΒΙ), σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΠΑ).

*Τι είναι το ΕΠΑ;  το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσαν, στα τέλη του 2006, το ευρωπαϊκό πλαίσιο των βασικών ικανοτήτων για τη διά βίου μάθηση. Το εν λόγω πλαίσιο προσδιορίζει και καθορίζει, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τις βασικές ικανότητες που χρειάζονται οι πολίτες γιατην προσωπική τους ολοκλήρωση, την κοινωνική ένταξη, την ενεργό ιδιότητα του πολίτη και την απασχολησιμότητά τους στην κοινωνία μας που βασίζεται στη γνώση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα CS.Tour επικοινωνήστε με το ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΣ ΑΕ, Παλαιολόγου 19, Λάρισα, τηλ. 2410-554026 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου www.cstour.eu.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ