ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ, ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Box Office Mojo ανανέωσε τα συγκεντρωτικά στοιχεία του και διαμόρφωσε, ξανά, τη λίστα με τους ηθοποιούς που έχουν συγκεντρώσει, με τις ταινίες τους, τα περισσότερα χρήματα στα αμερικανικά κινηματογραφικά ταμεία.

Πρώτος στη σειρά, στις επιτυχίες όλων των εποχών, είναι ο Χάρισον Φορντ και, πλέον, η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του είναι το «Star Wars: The Force Awakens».

Η πρώτη γυναίκα, ωστόσο, που εμφανίζεται στη λίστα – κι έχει να ευχαριστεί κυρίως «Avengers» ‘ αυτό – είναι η Σκάρλετ Τζοχάνσον, στη θέση #10.

53Ο Χάρισον Φορντ έχει φέρει στο αμερικανικό box office συνολικά $4,871.7 με 41 ταινίες, η Σκάρλετ Τζοχάνσον $3,332.1 με 37 ταινίες και πολύ λιγότερα χρόνια δράσης, φυσικά. Ανάμεσά τους βρίσκονται, με τη σειρά, οι Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Μόργκαν Φρίμαν, Τομ Χανκς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Εντι Μέρφι, Τομ Κρουζ, Τζόνι Ντεπ και Μάικλ Κέιν (μη σας κάνει εντύπωση και μην ξεχνάτε το «Dark Knight Rises»).

Η επόμενη «εμπορικότερη» γυναίκα ηθοποιός στη λίστα του box office mojo είναι η Κάμερον Ντίαζ στη θέση #19, με κορωνίδα το «Shrek 2» κι ακολουθούν η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ στο #26 χάρη στη συμμετοχή της στους Χάρι Πότερ, η Κέιτ Μπλάνσετ στο #29 με παρακαταθήκη τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών, η Τζούλια Ρόμπερτς στο #30 με τη βοήθεια του «Ocean’s Eleven».

ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΕΡΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ:

1

Harrison Ford

Star Wars: The Force Awakens

2

Samuel L. Jackson

The Avengers

3

Morgan Freeman

The Dark Knight

4

Tom Hanks

Toy Story 3

5

Robert Downey, Jr.

The Avengers

6

Eddie Murphy

Shrek 2

7

Tom Cruise

War of the Worlds

8

Johnny Depp

Dead Man’s Chest

9

Michael Caine

The Dark Knight

10

Scarlett Johansson

The Avengers

flix.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ