Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ: ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

Το κατώφλι του υπουργείου Εργασίας πέρασαν οι απολυμένοι των “Σούπερ Μάρκετ Λάρισα” μαζί με το βουλευτή Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργο Κατσιαντώνη. Συναντήθηκαν με την αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και συζήτησαν όλα τα θέματα που “καίνε” τους πρώην εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ ,

με σημαντικότερα αυτά του επιδόματος των 1000 ευρώ που δεν τους έχει δοθεί ,το ταμείο παγκοσμιοποίησης και την ένταξη του σε αυτό… ενώ ζήτησαν και τη συνδρομή της Πολιτείας και της Υπουργού ώστε να ενταχθούν άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξανά στην οικονομική και κοινωνική ζωή μέσα από τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ η της Ε.Ε …καθώς τονίστηκε ότι από τους 557 απολυμένους ,μόλις οι 70 έχουν βρει δουλειά.

Στη συνάντηση των πρώην εργαζομένων των “Σούπερ Μάρκετ Λάρισα” με την Υπουργό, ο Γιώργος Κατσιαντώνης παρέστη μαζί με τη συνεργάτη του και νομική σύμβουλο του γραφείου του Ξένια Γιώτσα προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις και λύσεις που θα βγάλουν από το αδιέξοδο τους ανθρώπους αυτούς που παλεύουν για να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας άκουσε τις προτάσεις και δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα του επιδόματος ,ενώ τους ανακοίνωσε ότι έχει ήδη εγκριθεί από το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας η ένταξη τους στο Ταμείο Παγκοσμιοποίησης.

Ταυτόχρονα εξετάστηκε η συλλογική πρόταση που παρέδωσε η αντιπρόεδρος της ένωσης των απολυμένων Σ/Μ Λάρισα για ένταξη τους εκ νέου στην οικονομική και κοινωνική ζωή μέσα από τη δυνατότητα που παρέχεται για ίδρυση συνεταιρισμών μέσω του μοντέλου Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.ΣΕπ.), προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη.

Πριν από τη συνάντηση με την Υπουργό και τη γενική γραμματέα, έλαβε χώρα συζήτηση του κ. Κατσιαντώνη και της συμβούλου του με τους εκπροσώπους των απολυμένων, στους οποίους , πλέον της συμπαράστασης τους, έθεσαν στο τραπέζι μέτρα κ πρωτοβουλίες εξόδου από το τέλμα της ανεργίας, τα οποία συνέπεσαν τελικώς με τις προτάσεις του υπουργείου, πράγμα το οποίο εκλήφθηκε ιδιαιτέρως θετικά από το Προεδρείο της Ένωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ