ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ειδικότερα το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, γιατί αρνείται να λύσει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, που αφορά την μην καταβολή των εξόδων μετακίνησης και των υπαλλήλων-εκτιμητών του ΕΛΓΑ, προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται στα χωριά

για να κάνουν τις εκτιμήσεις για ζημιές που έχουν υποστεί καλλιέργειες ή κοπάδια ζώων, με αποτέλεσμα η μετακίνησής τους να γίνεται πλέον απαγορευτική με ότι επιπτώσεις έχει αυτό στους αγροτοκτηνοτρόφους.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη τα εξής:

“Είναι γελοίο να καθορίζει το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, ως ανώτερο όριο μετακινήσεων τα 250 χλμ. μηνιαίως, με προσωπικό και όχι υπηρεσιακό αυτοκίνητο για την πραγματοποίηση των εκτιμήσεων, όταν αυτές τις αποστάσεις τις καλύπτουν σε ελάχιστες ημέρες.

Όλα δείχνουν ότι η άρνηση της συγκυβέρνησης να δώσει λύση σ’ αυτό το πρόβλημα, εντάσσεται σε μια γενικότερη πολιτική απαξίωσης του ΕΛΓΑ και το άνοιγμα της διαδικασίας στην ιδιωτικοποίηση και του τομέα των γεωργικών ασφαλίσεων, που θα έχει δραματικές συνέπειες για εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους στον ΕΛΓΑ.

Το ΕΚΝΛ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ και ζητά την άμεση αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι μετακινήσεις των εκτιμητών υπαλλήλων των ΕΛΓΑ, ώστε να προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες των εκτιμήσεων σε ζημιές που παθαίνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι σε καλλιέργειές τους ή στα ζώα τους.

Ταυτόχρονα υποστηρίζει το αίτημα του συνεπούς αγωνιστικού αγροτικού κινήματος, για έναν ΕΛΓΑ κρατικό με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει έγκαιρα για όλα τα ζημιογόνα φυσικά αίτια και τις νόσους για ζημιές στην φυτική και ζωική παραγωγή αλλά και στο κεφάλαιο”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ