«Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ» ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και ο Δημοτικός Κουκλοθίαστος Τιριτόμπα σε συνεργασία με το “μπαράκι του Μύλου” και το “Μύλο 1927”, φιλοξενούν την ομάδα θεάτρου δρόμου x-saltibagos την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στο Μύλο του Παππά.

Οι καλλιτέχνες της ομάδας θα δώσουν μια παράσταση δρόμου, διαδραστικής αφήγησης, με μάσκες και πρωτότυπες τεχνικές τσίρκου, βασισμένη στο παραμύθι του Χόρχε Μπουκάι «Ο τρομερός εχθρός».

«Το μπαράκι του Μύλου» και ο “Μύλος 1927” συμμετέχουν στη διοργάνωση της παράστασης, με στόχο να ευχαριστήσουν τους εκατοντάδες πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά το Μύλο του Παππά, είτε για να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις, παραστάσεις, δρώμενα, συναυλίες, μαθήματα, σεμινάρια, γιορτές και φεστιβάλ, είτε απλά για να απολαύσουν το καφεδάκι και το ποτό τους στο πιο όμορφο σημείο της πόλης.

 

Το έργο

 

Τι γίνεται όταν δύο , προσπαθούν να πουν ένα παραμύθι;

Ποιος είναι τελικά ο πιο ισχυρός άντρας σε όλο το βασίλειο;

Ο Βασιλιάς ή ο Μάγος;

Τι δουλειά έχει μέσα σε όλα αυτά μια τεράστια κόκκινη μπάλα και ένας κατάσκοπος που ψάχνει;

 

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, καλούς και κακούς, φίλους και εχθρούς .

Μια ιστορία αγάπης και µίσους, ταπεινοφροσύνης και µαταιοδοξίας, που εξηγεί πώς ο τροµερός εχθρός µας, µπορεί να γίνει ο καλύτερός µας φίλος…

 

Η ομάδα

 

Η ομάδα θεάτρου δρόμου x-saltibagos είναι μια ομάδα καλλιτεχνών τσίρκο που από το 2002 δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα με έδρα τους την Πάτρα. Ως ξυλοπόδαροι, κλόουν, ισορροπιστές, ακροβάτες, ζογκλέρ, μίμοι και χορευτές, έχουν δώσει εκατοντάδες παραστάσεις, σε σχολεία, θέατρα και αμέτρητες πλατείες της χώρας με τη συνεργασία δήμων και ιδιωτικών φορέων. Οι καλλιτέχνες της ομάδας έχουν παρακολουθήσει μαθήματα σε σχολές τσίρκο και χορού στο εξωτερικό (Ισπανία, Γαλλία) και πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ