ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΔΗΨΟΥ (ΦΩΤΟ)

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Μικτή Χορωδία musicArteτου Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας η οποία συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ χορωδιών Αιδηψού που διεξήχθη το περασμένη βδομάδα 1-3 Ιουλίου 2016. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της βόρειας Εύβοιας και είναι μια από τις μεγαλύτερες του είδους πανελλαδικά.

XOROD4 XOROD3Στις τρεις βραδιές του φεστιβάλ παρουσιάστηκαν συνολικά 14 χορωδίες από όλη σχεδόν την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρουμανία με πολύ υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο. Πάνω από 600 χορωδοί ένωσαν τις φωνές τους σε μια γιορτή πολιτισμού και ταξίδεψαν μουσικά μέσα από όμορφες μελωδίες το κοινό που κατέκλυσε την πλατεία στο λιμάνι της πόλης.

Η μικτή χορωδία τουΜουσικού Συλλόγου Ελασσόνας ήταν η πιο «νέα» χορωδία στο φεστιβάλ, μιας και μετρά μόλις επτά μήνες από τη σύστασή της και αναγνωρίστηκε τόσο για την άρτια απόδοσή της όσο και για την προσεγμένη επιλογή ρεπερτορίου, το οποίο αποτελούνταν απόέργα Ελλήνων και ξένων συνθετών σε τετράφωνη επεξεργασία acapellaκαι συνοδεία πιάνου. Στη φυσαρμόνικα συνόδευσε ο κ. Γιώργος Τσακνάκης και στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχεο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Οι ελασσονίτες χορωδοίκατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη βόρεια Εύβοια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα όμορφα νερά και τη φιλοξενία της λουτρόπολης. Επισκέφτηκαν και προσκύνησαν στο ιστορικό μοναστήρι του Όσιου Δαυίδ όπου παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία της Κυριακής καιακολούθως τουςδεξιώθηκαν οιμοναχοί στο αρχονταρίκι και τον περίβολο της μονής. Το μεσημέρι της ίδιας βρέθηκαν στη γραφική κωμόπολη της Λίμνης όπου μετά το δροσερό μπάνιο γεύθηκαν τους μεζέδες και το  φρέσκο ψάρι της περιοχής.

XOROD1Με τη συμμετοχή στο φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με το καλύτερο τρόπο η λειτουργία της μικτής χορωδίας για τη φετινή καλλιτεχνική χρονιά.Η επόμενη σεζόν αναμένεται ιδιαίτερα πλούσια όσον αφορά τις εμφανίσεις και τις δραστηριότητες όλων των χορωδιακών τμημάτων του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας καθώς και πολλών νέων τμημάτων που θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ