ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΙΟΥ

Δημοτική αρχή και ΥΠΕΚΑ πρέπει να δώσουν λύση στο πρόβλημα επισημαίνει ο Αστ. Ροντούλης

Την απόγνωση των αγροτών του Δαμασίου που βλέπουν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται καθημερινά από τις επιδρομές αγριογούρουνων μεταφέρει με δηλώσεις του στο paidis.com ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Αστ. Ροντούλης, καλώντας τη δημοτική αρχή του Τυρνάβου να δώσει σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ την πρέπουσα λύση στο πρόβλημα

agriog2που εντείνεται χρόνο με το χρόνο.

Οπως αναφέρει ο κ. Ροντούλης οι επιδρομές αγριογούρ

ο κάμπος του Δαμασίου
ο κάμπος του Δαμασίου

ουνων είναι καθημερινές στον 10.000 στρεμμάτων κάμπο του Δαμασίου με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες. Ταυτόχρονα οι αγρότες για να προστατέψουν τις καλλιέργειές τους είναι αναγκασμένοι να περιπολούν κινδυνεύοντας και οι ίδιοι από τις επιθέσεις των άγριων ζώων.

Ο κ. Ροντούλης αφού υπογραμμίζει ότι παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αγρότες και άλλων δήμων, σημειώνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σπασμωδικά, αλλά μέσα από συντονισμένες ενέργειες της αυτοδιοίκησης και των υπουργείων. Μάλιστα υποστηρίζει ότι θα πρέπει ο δήμαρχος να αναζητήσει συνεργασία με άλλους δημάρχους της περιοχής και από κοινού να καλέσουν τον υπουργό Περιβάλλοντος να δώσει λύση για τον περιορισμό της δράσης των αγριογούρουνων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ