ΤΟ ΠΕΟΣ ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ…

Ο Κροάτης Ζόραν Jurkovic όπως κάθε πρωί πήγαινε με το ποδήλατό του στο γειτονικό Petrovce να εργαστεί. Εκείνο το πρωί όμως ο καιρός ήταν βροχερός και έβλεπε ότι η καταιγίδα θα τον έβρισκε στο δρόμο αλλά δεν πτοήθηκε. Ήταν ντυμένος με ολόσωμη φόρμα και λαστιχένιες μπότες και θεώρησε ότι δεν θα γινόταν μούσκεμα από το νερό.

Ομως σε κάποια στιγμή της διαδρομής ένας κεραυνός τον βρήκε και τον έριξε αναίσθητο στο δρόμο.

– Δεν θυμάμαι τίποτα. Ξύπνησα σε ένα αυτοκίνητο με δύο άγνωστους άντρες που μου είπαν ότι με πάνε με το αυτοκίνητό τους στο νοσοκομείο, επειδή χτυπήθηκα από κεραυνό. Μου είπαν ότι χτυπήθηκε από κεραυνό και με βρήκαν κάτω στο οδόστρωμα μαζί με το ποδήλατο και ήμουν αναίσθητος. Νόμιζαν ότι ήμουν νεκρός. Εγώ δεν καταλάβαινα για ποιο πράγμα μιλάνε, αφού το μόνο που ένιωθα ήταν μόνο μια αίσθηση καψίματος στο λαιμό, στα χέρια και στο στήθος και τίποτα άλλο”, λέει σήμερα ο Ζόραν που ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει ότι σώθηκε από το χτύπημα του κεραυνού.

 

Οπως όμως εξηγούν οι γιατροί του νοσοκομείου του Βούκοβαρ όπου μεταφέρθηκε η σωτηρία του οφείλεται από τη μία στο γεγονός ότι φορούσε πλαστικές μπότες και πατούσε σε πλαστικά πηδάλια και από την άλλη στο γεγονός ότι το ηλεκτρικό φορτίο δεν διαπέρασε όλο του το σώμα αλλά βρήκε διέξοδο στα γεννητικά του όργανα και βγήκε από το σώμα χωρίς να κάψει ζωτικά όργανα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ατύχημα συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2007 και μόλις πριν μια εβδομάδα υπήρξε αφιέρωμα στον τυχερό Κροάτη και στο σπάνιο αυτό φαινόμενο σε εφημερίδα της Κροατίας…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ