ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

Μετά τις εκδηλώσεις- αφιέρωμα στη χορευτική παράδοση του τόπου μας που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου,  διοργανώνει φέτος το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού το διάστημα 8 – 12 Ιουλίου 2016, με τη συμμετοχή Βαλκανικών χωρών όπως η Σερβία και Ρουμανία.

Το τετραήμερο των εκδηλώσεων περιλαμβάνει μια σειρά από χορευτικές εκδηλώσεις, εργαστήρια χορού, αλλά και επισκέψεις σε αξιοθέατα του Δήμου Τεμπών και της περιοχής γενικότερα.

Ειδικότερα, χορευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πουρνάρι, στην Κεντρική  πλατεία Λάρισας, ενώ ο κύριος κορμός των εκδηλώσεων θα λάβει χώρα στο Μακρυχώρι, όπως αυτή της κεντρικής εκδήλωσης του Σαββάτου 9 Ιουλίου.

Στόχος των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί το Φεστιβάλ με τη συμμετοχή και άλλων χωρών. Αναδεικνύει  – στην περίοδο της κρίσης – την αξία του εθελοντισμού, αφού σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στηρίζεται σε εθελοντές.

Ο χορός, η μουσική ταξιδεύουν από τόπο σε τόπο, από χώρα σε χώρα και είναι η μόνη γλώσσα που όλοι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν. Ιδιαίτερα δε, η Βαλκανική παράδοση που έχει πολλά κοινά στοιχεία. Είναι μια ευκαιρία στις νέες και στους νέους, αλλά και σε όλους τους πολίτες του Δήμου Τεμπών και της Λάρισας να γνωρίσουν «την παράδοση πέρα από τα σύνορα», να διακρίνουν τα κοινά στοιχεία, αλλά και τις διαφορές των παραδοσιακών χορών και της μουσικής των χωρών των Βαλκανίων.

Ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου, από σύστασής του, σκοπό έχει την προσφορά στον συγχωριανό, αλλά και σε κάθε άνθρωπο, να αναδείξει τον πολιτισμό και την παράδοση του Μακρυχωρίου και να τη μεταλαμπαδεύσει στα νέα παιδιά με δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του έτους. Λειτουργεί τμήματα παραδοσιακού χορού με 150 μέλη.

Αμέριστη είναι η βοήθεια του Δήμου Τεμπών, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. Δήμου Τεμπών, ενώ η χορευτική εκδήλωση τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ