Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΟΜΠΑΜΑ -ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ… ΓΡΑΒΑΤΑ

Το ελληνικό χρέος, οι διαφωνίες μεταξύ του κουαρτέτου των θεσμών αλλά και η… γραβάτα βρέθηκαν στο επίκεντρο της στιχομυθίας που είχε ο αμερικανός πρόσεδρος Obama με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α, Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της 30λεπτης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία της Πολωνίας

Μάλιστα στη φωτογραφία των δυο ανδρών που φαίνεται να γελάνε, ο λόγος είναι, όπως αποκαλύπτει υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, πως ο αμερικανός πρόεδρος σχολιάζει το γεγονός ότι ο Α. Τσίπρας δεν φοράει γραβάτα.

«Και εμένα μου λένε να μην φοράω γραβάτα για να φαίνομαι μικρότερος είπε ο Obama για να του απαντήσει ο Τσίπρας «και εμένα μου είπαν να μην φορέσω γραβάτα αν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους.

Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο που πρέπει να λυθεί το θέμα του χρέους, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις και ανάπτυξη».

Μάλιστα ο Τσίπρας συνέχισε λέγοντας πως «το πακέτο το μέτρων του ΔΝΤ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Αθήνα, ενώ οι προτάσεις του για το χρέος δεν γίνονται αποδεκτές από την ΕΕ» αναδεικνύοντας τις διαφορές μεταξύ των θεσμών για το ζήτημα του χρέους.

Ο Obama του απάντησε καρφώνοντας μάλιστα τη στάση του Schaeuble.
«Εδώ και 8 χρόνια διαφωνούμε με τον Schaeuble για το ποιος είναι ο κατάλληλος δρόμος για να βγούμε από την κρίση 8 χρόνια μετά εμείς έχουμε 10% και η ΕΕ παραμένει στάσιμη» είπε χαρακτηριστικά στον Τσιπρα ο Obama για να συμπληρώσει με νόημα πως «κατανοώ τις ελληνικές θέσεις. Οι ΗΠΑ θα συμβάλουν για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα οδηγεί τη χώρα στην ανάπτυξη».

Δ.Α

www.bankingnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ