ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Παράσταση του Συλλόγου Φίλων Λαϊκής Παράδοσης και του Χορευτικού Συγκροτήματος Νίκαιας πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο κηποθέατρο. Στο πρώτο μέρος της παράστασης εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα των παιδιών ενώ στο δεύτερο μέρος οι μεγάλες ομάδες των χορευτικών

που παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με χορούς από την Κρήτη, την Καππαδοκία, τη Λυκαονία και από το Μπογιαλίκι, τη Μεσημβρία και το Μοναστήρι της Ανατολικής Ρωμυλίας, με ιδιαίτερη αναφορά στο έθιμο της «Ρουμπάνας».

Πλήθος χορευτών γέμισε τη σκηνή συνθέτοντας την εικόνα του πολύχρωμου, του ποικίλου και του διαφορετικού της παραδοσιακής μας κοινωνίας με τις άρτιες ενδυμασίες, τα έθιμα, τα σύμβολα της κάθε περιοχής και τη γνησιότητα που ο σύλλογος ΦΙΛΠΑ και το χορευτικό της Νίκαιας έχει συνηθίσει στους φίλους του να παρουσιάζει.

Στην παράσταση του Συλλόγου Φίλων Λαϊκής Παράδοσης και του Χορευτικού Συγκροτήματος Νίκαιας που έγινε στο κατάμεστο κηποθέατρο αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος. «Θέλω να συγχαρώ όλους τους χορευτές, ιδιαίτερα να νέα παιδιά, τους μουσικούς και το χοροδιδάσκαλο Γιώργο Τσιπλακούλη για την εκπληκτική παράσταση που παρουσίασαν στο κοινό. Η αρτιότητα της εκδήλωσης δικαιολογεί την αθρόα προσέλευση του κόσμου.

Η αναβίωση της παράδοσης μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια αποτελεί αναγκαίο και απαράβατο όρο της εθνικής μας υπόστασης ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας βιώνει, εκτός των άλλων, την απειλή της πολιτιστικής εξάρτησης. Η παράδοση ως συσσωρευμένη βιούμενη ιστορική εμπειρία ενός λαού καταγράφει την εθνική του πορεία, αφυπνίζει την ιστορική μνήμη και συνείδηση, προδιαγράφει και προκαθορίζει, ως ένα βαθμό, το μέλλον».

Την παράσταση παρακολούθησαν ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Αχιλλέας Χατζούλης,ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Μπακαλόπουλος, η πρόεδρος της ΔΚ Νίκαιας Βασιλική Πιλάτου ο τοπικός σύμβουλος της ΔΚ Νίκαιας Γιώργος Ψαρούλης και πλήθος κόσμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ