ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΖΗΤΑ Η ΠΟΕΔΗΝ

Αίτημα για τη διενέργεια Εισαγγελικής έρευνας για τη μη λειτουργία του παλιού αξονικού τομογράφου στο Πανεπιστημιακό, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ,ζητώντας να διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες του πρώην εκτελούντα χρέη διοικητή κ. Ι. Φεζουλίδη. Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Εισαγγελέα,

Παρακαλούμε να διατάξετε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες στον πρώην εκτελούντα χρέη Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθυντή του Ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου, κο Φεζουλίδη Ιωάννη, για την μη λειτουργία Αξονικού Τομογράφου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για το χρονικό διάστημα 18/5 έως 27/5, εξαιτίας του οποίου κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και ταυτόχρονα επιβαρύνθηκαν οικονομικά τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι ασθενείς.

Θα πρέπει να διερευνηθεί εάν ο εκτελών χρέη Διοικητή κος Φεζουλίδης Ιωάννης και ταυτόχρονα καθ’ ύλην αρμόδιος Διευθυντής Ιατρός, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες να αποφευχθεί η βλάβη του παλαιού Αξονικού Τομογράφου, όπως επίσης εάν έλαβε μέτρα για να καταστεί λειτουργικός ο Νέος Αξονικός Τομογράφος.

Η Διοίκηση του Σωματείου έθεσε το ζήτημα της άμεσης λειτουργίας του Αξονικού τομογράφου, ως όφειλε εκ του Ν. 1264/1982 και του καταστατικού του Συλλόγου, για την υπεράσπιση και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Δημοσιοποιώντας τα προβλήματα που προέκυπταν από τη μη λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου, επιδίωκαν να επισπευσθούν από την Διοίκηση οι διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης και λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου, προς όφελος των ασθενών.

Πράγματι μετά την δημοσιοποίηση του ζητήματος και την παρέμβαση του Δ.Σ. του Σωματείου, ο καινούργιος Αξονικός Τομογράφος λειτούργησε (27/5/2016).

Τακτικά ο εκτελών χρέη Διοικητή κ. Φεζουλίδης Ιωάννης, αναστάτωνε το προσωπικό με τις Διοικητικές αποφάσεις που ελάμβανε, με εμφανείς επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com