ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα, τον Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, κ. Βασίλη Οικονόμου -, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την “Αδικαιολόγητη αναμονή για την απονομή των συντάξεων”.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ερώτησή τους, επισημαίνουν πως από τον Ιανουάριο του 2015 παρατηρείται μια σημαντική καθυστέρηση στη διαδικασία απονομής συντάξεων (κύριων και επικουρικών), που έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία χιλιάδων συμπολιτών μας.

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών:

“Επανερχόμαστε στο ζήτημα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης της απονομής των συντάξεων (Αρ. Πρωτ.3592-01.03.2016), καθώς παραμένουν οι έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών για τις καθυστερήσεις κι εσείς επιδεικτικά αγνοείτε τις διαμαρτυρίες και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουμε ότι η απονομή συντάξεων τόσο στις κύριες όσο και τις επικουρικές συντάξεις καθυστερεί διαρκώς. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, η προηγούμενη  κυβέρνηση είχε καταφέρει τη δρομολόγηση διαδικασιών όπως το Σύστημα ΑΤΛΑΣ (ψηφιοποίηση ασφαλιστικής ιστορίας), διασύνδεση Πληροφορικού Συστήματος ΙΚΑ και Γενικού Λογιστηρίου με το Σύστημα απονομής Επικουρικών Συντάξεων καθώς και την ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας του Ταμείου ΤΕΑΥΕΚ του ΕΤΕΑ, για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων. Δυστυχώς, 1,5 χρόνο στην εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, απλώς απολαμβάνουν το γεγονός της εξουσίας τους, χωρίς όμως να το συνοδεύουν με κάποιες παρεμβάσεις που να ανακουφίζουν έστω κατά ελάχιστο τους συμπολίτες μας.
Κατόπιν αυτών, ερωτάστε:

Ποιο είναι το πλήθος των σε εκκρεμότητα αιτήσεων συντάξεων κυρίων και επικουρικών ανά έτος και ανά Ταμείο;

Ποιο είναι το εκτιμώμενο κόστος αναδρομικών συντάξεων ανά Ταμείο;

Ποια η εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων ψηφιοποίησης της ασφαλιστικής ιστορίας των εργαζομένων που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση;

Για τα μέτρα και τις δράσεις που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων καθυστερήσεων απονομής των συντάξεων”.

 

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com